MENIU

Ambasadorul Elveţiei convocat la MAE, pentru a da explicaţii pentru afişele rasiste

Foto: presidency.ro

Livio Hürzeler, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe pentru a da explicaţii despre afişele rasiste în care românii şi bulgarii sunt portretizaţi sub formă de ciori lacome, scrie publicaţia Tagesschau.

Potrivit potrivit publicaţiei germane, oficialii români i-ar fi cerut ambasadorului ca Parlamentul elveţian să se distanţez public de afişele electorale ale SVP, realizate împotriva extinderii liberei circulaţii pentru cetăţenii României şi Bulgariei. Cetăţenii elveţieni urmează să se pronunţe prin referendum asupra acestei probleme, pe 8 februarie.

"Le-am spus autorităţilor române că aceste afişe nu reprezintă în niciun caz poziţia oficială a Elveţiei", a declarat ambasadorul, pentru Tagesschau.

Totuşi, Hürzeler susţine că ar fi "contraproductiv" dacă  Parlamentul elveţian ar interveni în această dezbatere democratică. "O să cunoaştem poziţia cetăţenilor la referendum. Nu se cuvine ca autorităţile să intervină în această dezbatere publică, distanţând şi mai mult electoratul de acest process democratic", a explicat dipomatul elveţian.

În afişul partidului SVP, pe care se poate citi "Nu!", sunt reprezentate trei ciori mari şi negre care sfâşie cu ciocul mica Elveţie.

Nicun reprezentant al MAE nu a dorit să comenteze convocarea ambasadorului elveţian la sediul Ministerului.

Mai multe articole despre:
Elveţia MAE ambasador