MENIU

Ambasada Iranului la Bucureşti a fost pichetată de la ora 17.00, în semn de solidaritate

Foto: wn.com

În întreaga lume a fost marcată, sâmbătă, Ziua Internaţională de Solidaritate cu Iranul.

Pe întreg mapamondul au avut loc proteste în faţa ambasadelor Republicii Islamice Iran. Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad este acuzat de opoziţia de la Teheran că a câştigat prin fraudă alegerile din luna iunie.

Primele demonstraţii s-au desfăşurat în Australia şi Coreea de Sud. La Bucureşti protestul a fost organizat de Asociaţia Umanistă Română şi a început la ora 17.00.

Sute de oameni au mărşăluit pe străzile din centrul oraşului australian Sydney. Protestul a avut loc la apelul Amnesty International, care şi-a mobilizat toate filialele din lume. Organizaţia pentru drepturile omului a cerut Naţiunilor Unite să investigheze situaţia din Iran, unde puterea este acuzată că a fraudat alegerile şi a înăbuşit în sânge revolta opoziţiei.

Demonstranţii au cerut guvernului australian să trimită un mesaj ferm către regimul de la Teheran. Amnesty International şi-a mobilizat simpatizanţii şi în Coreea de Sud.

Zeci de oameni au purtat pancarte cu imagini de la oprimarea revoltei tinerilor iranieni sau cu mesaje de denunţare a violenţei folosite de regimul preşedintelui Ahmadinejad. După alegerile de luna trecută, 20 de protestari au fost ucişi şi sute de persoane au fost arestate. 

Mai multe articole despre:
Iran Bucureşti ambasadă solidaritate pichetare