MENIU

Ambasada Austriacă regretă publicarea documentului intern cu privire la strategia electorală PD-L

FOTO: ziarultricolorul.ro

Ambasada Austriei îşi exprimă regretul într-un comunicat de presă că un document atribuit acestei instituţii a fost făcut public. E vorba de un raport citat de NewsIn, care relatează discuţii avute de preşedintele Băsescu şi ambasadorii Uniunii Europene la Bucureşti. Ieri seară, la realitatea TV, preşedintele Băsescu caracteriza documentul ca pe o scrisoare pierdută, pentru care ambasada Austriei va trebui să dea explicaţii.

Documentul poartă antetul Ambasadei austriece în România, semnătura amabasadorului Eichtinger şi este datat 14 mai 2009. Autorităţile austriece spun că au iniţiat o anchetă în acest caz şi vor face toate demersurile pentru clarificarea situaţiei.

Ambasada Austriei aminteşte că întocmirea rapoartelor asupra unor convorbiri şi contacte ale ambasadei are caracter intern şi nu reprezintă poziţia oficială austriacă.

Potrivit documentului citat de NewsIn, Traian Băsescu spunea că se va hotărî în septembrie dacă va mai candida la prezidenţiale, iar Emil Boc era prezentat ca variantă de rezervă pentru candidatura din partea PD-L.

Raportul subliniază că şeful statului a criticat celelalte partide pentru că şi-au lansat deja candidaţii pentru prezidenţiale, deşi în mai puţin de o lună au loc euroalegerile. Băsescu ar fi susţinut în faţa amabasdorilor UE că ceilalţi candidaţi au pornit în cursă prea repede şi nu sunt îndeajuns de buni pentru a rămâne consistenţi în declaraţiile lor timp de şase luni.

Referitor la noile Coduri, documentul relatează că Băsescu a spus că nu este în favoarea unei noi dezbateri parlamentare care să ducă la alte modificări, ci vrea ca executivul să-şi asume răspunderea pentru aceste patru legi, ce ar duce la adoptarea lor imediată.

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu Emil Boc PD-L