MENIU

Alţi doi elevi şi trei profesori din Slobozia, suspectaţi de gripă porcină

Foto: RTV

După ce cu o zi în urmă a fost confirmat primul caz de gripă nouă la o elevă de clasa a XI-a din Slobozia, alţi doi elevi şi trei profesori dintr-un alt liceu din acelaşi oraş sunt suspectaţi de noul virus şi sunt izolaţi la domiciliu.

Cei cinci au participat în aceeaşi excursie în Spania ca şi eleva Colegiului Mihai Viteazu, diagnosticată deja cu gripă nouă.

Primul caz de gripă porcină din şcolile româneşti a fost confirmat miercuri de Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile la o elevă din Slobozia. Cursurile clasei în care învaţă aceasta urmează să fie suspendate pentru o săptămână.

"Probele de laborator au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino ca fiind pozitive. În prezent, eleva se află izolată, iar medicii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat ancheta epidemiologică pentru supravegherea şi urmărirea stării de sănătate a tuturor contacţilor", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 

În plus, colegii de clasă ai elevei vor fi monitorizaţi pentru a se constata dacă prezintă, şi ei, simptome specifice infectării cu virusul AH1N1.

Dacă în această perioadă la nici unul dintre elevi nu se va confirma virusul AH1N1, clasa va putea să reia cursurile. 320 de români au fost diagnosticaţi cu gripă nouă până în prezent, dintre care 70 de copii.