MENIU

Alonso la Ferrari, un transfer iminent

Foto: motorsport.com

Şeful de la McLaren a declarat la BBC că spaniolul va pilota probabil din 2010 pentru scuderia de la Maranello. Anunţul oficial al italienilor ar urma să fie făcut în două săptămâni.

După aproape o lună de vacanţă, în care atenţia a fost captată de revenirea pe circuit a lui Michael Schumacher, Formula 1 coboară în stradă, la Valencia.

Duminică (ora 15.00) se va alerga în Marele Premiu al Europei, a 11-a din cele 17 etape ale sezonului, iar oficialii Ferrari sunt destul de îngrijoraţi, fiindcă înlocuitorul lui Felipe Massa, italianul Luca Badoer, a rulat foarte încet în şedinţa de antrenamente de vineri. Spre exemplu, el a fost cu 2,2 secunde mai încet decât neexperimentatul Jaime Alguersuari, de la Toro Rosso.

Cum pe revenirea lui Felipe Massa nu se poate pune bază în viitorul apropiat, oficialii de la Marenallo încearcă să-i găsească un coleg pe măsură lui Kimi Raikkonen în sezonul 2010, iar rivalii de la McLaren chiar spun că acesta va fi Fernando Alonso.

Martin Whitmarsh, şeful lui Lewis Hamilton şi Heikki Kovalainen, a declarat vineri la BBC: "Cred că vor fi ceva schimbări, cu Alonso la Ferrari. Cred că ştim cu toţii că în acest an mutarea Alonso-Ferrari este decisivă". Este de aşteptat ca italienii să anunţe oficial transferul pilotului iberic peste două săptămâni, în preajma Marelui Premiu de la Monza.

Pe de altă parte, cel mai tânăr câştigător al unei curse de Formula 1, germanul Sebastian Vettel, şi-a prelungit contractul cu Red Bull în 2011, pe o piaţă destul de instabilă, în care Button şi Hamilton încă ezită să semneze noi înţelegeri cu Brawn şi McLaren, iar Robert Kubica va rămâne fără serviciu la sfârşitul anului, după retragerea BMW din F1.