MENIU

Alimentele organice nu sunt mai sănătoase decât cele obişnuite, potrivit unui studiu

Foto: produsebio.com

Alimentele organice nu au beneficii nutritive sau de sănătate în plus faţă de cele obişnuite, potrivit unui raport al cercetătorilor britanici de la London School of Hygiene&Tropical Medicine.

Consumatorii plătesc preţuri mai mari pentru alimentele organice, datorită beneficiilor de sănătate vehiculate, ceea ce a dat naştere unei pieţe globale estimate la 48 de miliarde de dolari în 2007, potrivit raportului.

O revizuire sistematică a 162 de lucrări ştiinţifice publicate în literatura ştiinţifică în ultimii 50 de ani arată că nu este nicio diferenţă semnificativă între mâncarea de tip organic şi cea normală. "Există un mic număr de diferenţe în conţinutul de nutrienţi între alimentele organice şi cele produse în mod convenţional, dar acestea nu au nicio relevanţă pentru sănătatea publică", a declarat Alan Dangour, unul dintre autorii raportului.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele raportului lor indică faptul că nu există nicio dovadă pentru a susţine selectarea alimentelor organice în locul celor produse în mod convenţional pe baza superiorităţii nutriţionale.

Vânzările alimentelor organice au scăzut pe anumite pieţe, inclusiv în Marea Britanie, deoarece recesiunea a făcut consumatorii să renunţe la aceste costuri.

Mai multe articole despre:
sănătate mâncare alimente studiu