MENIU

Alimentarea cu apă a oraşului Cisnădie va fi reluată după opt zile de întrerupere

Foto: Realitatea TV

Locuitorii oraşului Cisnădie vor avea din nou apă potabilă şi menajeră începând din această seară, după ce autorităţile au reuşit să repare spărturile din conducata principală de alimentare a oraşului, a declarat viceprimarul oraşului, Gheorghe Huja.

"Bazinul este plin în proporţie de trei sferturi, apa curge fără probleme prin conducta principală, deci estimez că în cursul acestei seri (duminică, n.r.), locuitorii oraşului vor avea apă", a declarat Gheorghe Huja.

Cu toate că autorităţile sperau ca duminică dimineaţa oamenii să aibă din nou apă, acest lucru nu a fost posibil deoarece conducta s-a fisurat în alte câteva locuri. Locuitorii din Cisnădie au rămas fără apă potabilă şi menajeră încă de sâmbăta trecută, după ce conducta de alimentare a îngheţat.

După cinci zile de la constatearea acestei probleme primarul oraşului, Johann Krech a cerut sprijinul autorităţilor judeţene, iar Prefectul de Sibiu a declarat "stare de alarmă". Vineri dimineaţa, în timp ce se lucra la desgheţarea conductei, aceasta s-a spart, iar apoi, sâmbătă, muncitorii au constatat alte câteva fisuri. Aproape 16.000 de oameni au rămas, mai mult de o săptămână fără apă potabilă şi menajeră. Apa a fost asigurată cu cisterne aduse la Sibiu.
Mai multe articole despre:
conductă apă potabilă Cisnădie