MENIU

Alertă cu MERCUR într-un bloc din Câmpulung Muscel! Elena Lasconi: "Este cea mai puternică OTRAVĂ și e o cantitate absolut URIAȘĂ"

Alertă mercur Câmpulung Muscel/ Captură video

Descoperire incredibilă în Câmpulung Muscel. Două bidoane cu mercur au fost găsite în scara blocului de un bărbat. Omul a sunat la 112, iar substanța extrem de periculoasă a fost ridicată de autorități. Poliția îl caută acum pe făptaș. 

Descoperirea șocantă a fost făcută de un locatar al unui bloc din Câmpulung. Bărbatul a găsit două recipiente ascunse în saci, iar dintr-unul curgea un lichid suspect.

După ce și-a dat seama că ar putea fi vorba de mercur, bărbatul a sunat la 112.

La fața locului au intervenit mai mulți experți în substanțe periculoase, dar și cei de la Primărie.

 "Au fost găsite două recipiente cu mercur. O să se ia probe. Mercurul este cea mai puternică otravă și e o cantitate absolut uriașă. Două recipiente de câte un litru. Cum o fi trecut cuiva prin cap să aibă acest mercur și cu ce scop? Sigur va fi un dosar penal, cel puțin, pentru că nu e în regulă", a afirmat Elena Lăsconi, primarul municpiului Câmpulung Muscel.

Sunt mai multe anchete în derulare, iar metalul lichid a fost ridicat în condiții de siguranță.

"O substanță neidentificatăposibil mercur. Se colectează... Sunt două pete de aproximativ 5 centimetri", a arătat Mircea Mardare, comandantul detașamentului Câmpulung al ISU Argeș.

Oamenii legii îl caută acum pe cel care a lăsat recipientele cu mercur în scara blocului. 

Mai multe articole despre:
mercur mercur scara blocului campulung muscel