MENIU

Alegerile nu aduc schimbare în România, crede olimpicul internaţional la Astronomie şi Astrofizică

Marius Constantin
Marius Constantin

Marius Constantin este elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală şi laureat cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică care a avut loc în luna octombrie în Iran.

REALITATEA.NET a stat de vorbă cu Marius Constantin, unul dintre olimpicii medaliaţi cu aur ai României despre alegerile prezidenţiale. Am încercat să aflăm care este părerea unui tânăr de 17 ani, premiat cu cea mai înaltă distincţie la o olimpiadă internaţională, despre politica românească, despre alegeri şi despre schimbarea pe care ar trebui să o aducă alegerile prezidenţiale.

REALITATEA.NET: Ce crezi despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie 2009?

Marius Constantin
: Nu mă interesează foarte tare aceste rezultate, pentru că oricine iese preşedinte rezultatul va fi acelaşi. Dacă l-am fi ales pe Nastase în 2004 şi nu pe Băsescu, tot aici am fi ajuns. Nu văd de ce se agită toată lumea.

REALITATEA.NET
: Crezi că se fură voturi în România?

Marius Constantin
: Cred ca este posibil să se fure voturi şi cred că este destul de uşor să o faci.

REALITATEA.NET
: Ce crezi despre mita electorală?

Marius Constantin
: Cred că arată nivelul de dezinteres al oamenilor. Majoritatea iau mita electorală, pentru că văd un câştig imediat din mita electorală. Fiindcă ştiu că oricum nu se va schimba nimic în România.

REALITATEA.NET: Crezi că politicienii din România mint?

Marius Constantin
: Nu ştiu dacă mint direct prin răspuns la întrebări clare, dar cu siguranţă mint prin omiterea unor părţi ale adevărului.

REALITATEA.NET: De ce crezi că pleacă atât de mulţi tineri din ţară? Crezi că acest exod de talente se va domoli după alegerile din 6 decembrie 2009?

Marius Constantin: Nu cred că se va domoli fenomenul acesta, nu văd niciun motiv pentru care s-ar întâmpla asta. Aşa cum eu intenţionez să fac o facultate în SUA, şi am motive întemeiate pentru asta, şi cei care deja şi-au luat licenţa au motive întemeiate ca să plece din ţară.

REALITATEA.NET
: Care sunt motivele pentru care vrei să studiezi în Statele Unite ale Americii?

Marius Constantin
: Una din opţiunile mele este să fac facultatea de astronomie sau astrofizică iar în România nu există o facultate din acest profil.

REALITATEA.NET
: Ce crezi că se va schimba în societatea românească după alegerile prezidenţiale?

Marius Constantin
: Probabil că cea mai evidentă schimbare va fi lipsa pancartelor electorale de pe străzi. Asta va fi singura schimbare.