MENIU

Alegerile locale în oraşul Făget, din judeţul Timiş, au fost câştigate de candidatul PDL

FOTO: NewsIn

Oraşul Făget, din judeţul Timiş, are, pentru prima dată în ultimii 19 ani, un primar democrat-liberal, după ce, în urma alegerilor locale parţiale de duminică, Marcel Avram (PDL) a primit cele mai multe voturi din partea alegătorilor

Candidatul PDL (Marcel Avram) l-a învins duminică, în al doilea tur, pe cel al PSD (Ionel Chiliman), la o diferenţă de 97 de voturi. Şi în primul tur de scrutin, candidatul PDL l-a surclasat pe cel al PSD.

Peste 60% dintre alegătorii cu drept de vot din Făget s-au prezentat la urne duminică. Potrivit Circumscripţiei Electorale nr. 6 din Făget, peste 6.000 de cetăţeni au avut drept de vot.

Făgetul a fost singura zonă din judeţ în care, în ultimii 19 ani, PSD s-a bucurat de o mare popularitate în rândul alegătorilor. Oraşul a rămas fără edilul ales timp de 19 ani la cârma primăriei, Dorel Covaci, după ce acesta a fost ales în Parlamentul României.

După alegerile parlamentare din noiembrie 2008, oraşul a rămas sub cârma secretarului general al primăriei, ca urmare a faptului că aleşii nu s-au înţeles în privinţa numirii unui viceprimar după alegerile locale din luna iunie.

Mai multe articole despre:
alegeri PSD primar Timiş PDL Făget Marcel Avram