MENIU

AIG trebuie să dea înapoi statului bonusurile de 165 de milioane de dolari primite de conducere

Foto: washingtonpost.com

Compania de asigurări AIG va fi obligată să returneze 165 de milioane de dolari statului american. Banii, parte din ajutorul de la stat care a salvat compania de faliment, au fost primiţi sub formă de bonusuri de 73 de persoane de la conducerea gigantului în asigurări.

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a explicat într-o scrisoare că AIG va fi obligată să dea înapoi statului cele 165 de milioane date ca bonusuri membrilor conducerii. "Îi vom impune companiei AIG o obligaţie contractuală să plătească trezoreriei, din operaţiuni, suma dată membrilor conducerii", a declarat secretarul Trezoreriei.

"În plus, vom deduce din cele 30 de miliarde venite din ajutorul de la stat o sumă egală cu totalul plăţilor făcute către conducere", a adăugat Geithner.

Această decizie vine după ce procurorul general Andrew Cuomo a confirmat, printr-o scrisoare către congresul american, că, după ce AIG a primit ajutor de la stat pentru a scăpa de faliment, 73 de angajaţi au luat bonusuri în valoare de peste un milion de dolari fiecare. 

Cuomo a mai scris că 11 dintre aceşti angajaţi nu mai lucrează pentru companie. Cel mai mare bonus oferit a fost de 6,4 milioane de dolari. Alte şapte persoane au primit câte patru milioane de dolari fiecare.