MENIU

Ahmadinejad atacă din nou: Israelul este un "microb distrugător"

Foto: theobamapound.com

Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, aflat în Damasc a lansat din nou un atac virulent împotriva Israelului, calificându-l drept "microb distrugător" sinonim cu "ocupaţia" şi "agresiunea". "Ocupanţii sionişti sunt microbi distrugători, pentru că sionismul în sine este o ocupaţie, agresiune, asasinat", a spus Ahmadinejad, într-o conferinţă de presă cu omologul său sirian Bashar al-Assad.

"Sionismul a fost creat pentru a ne ameninţa. A susţine rezistenţa palestiniană este o datorie umanitară şi a tuturor. Siria şi Iranul sunt uniţi şi se află alături de rezistenţa palestiniană", a spus Ahmadinejad. "Ei ocupă Înălţimile Golan de zeci de ani, ca şi în Gaza, ucid oamenii în ţara lor, lichidează copii şi femei, apoi acuză poporul palestinian de terorism", a adăugat el.

La 20 aprilie, la conferinţa ONU antirasism Durban II, Ahmadinejad a provocat indignare pe plan mondial acuzând occidentalii că au "trimis emigranţi din Europa, SUA şi din lumea Holocaustului pentru a stabili un guvern rasist în Palestina ocupată". În trecut, Ahmadinejad a ameninţat cu ştergerea Israelului de pe hartă.

Liderul iranian a denunţat şi SUA, care "ocupă ţările" din regiune. "Nu au fost invitate. Sunt musafiri nepoftiţi, care trebuie să plece din Afganistan şi de la frontierele cu Pakistan", a declarat el. 

Mai multe articole despre:
Iran SUA Israel declaraţii Ahmadinejad