MENIU

Agenda pentru timpul liber: 22 - 28 martie

Foto: iubescbrasovul.ro

Opera \"Bărbierul din Sevilla\", de Rossini, filmul \"Andrei Rubliov\", regizat de Andrei Tarkovsky, şi un concert extraordinar susţinut de Johnny Răducanu se numără printre cele mai interesante repere ale agendei culturale bucureştene din săptămâna 22 - 28 martie.

Duminică, 22 martie pe scena teatrului Metropolis se va juca piesa "În rolul victimei", de Vladimir şi Oleg Presniakov , începând cu ora 19:00. Din distribuţie fac parte Marius Manole, Răzvan Vasilescu şi Dana Dogaru. Regia este semnată de  Felix Alexa. Preţul unui bilet este de 21.20 lei. 

Luni, 23 martie, de la ora 20.30, iubitorii de jazz au fost aşteptaţi la Hard Rock Cafe, pentru un concert extraordinar susţinut de Johnny Răducanu, în cadrul programului Blue Monday. Gazdele evenimentului au fost doi specialişti ai genului, Mihai Godoroja şi Florian Lungu, iar biletul de intrare a costat 25 de lei.

Tot luni, pe scena de la Green Hours, începând cu ora 20.00, s-a jucat piesa "Fir\'mituri", scrisă de Lia Bugnar. Din distribuţie fac parte Dorina Chiriac, care semnează şi regia, Mihaela Mihăescu, Lia Bugnar şi Vlad Ivanov.

Marţi, 24 martie, a fost seară de dans la Sala Rondă a Centrului Naţional al Dansului, de la ora 19.00. Evenimentul face parte din Festivalul "Europe in Motion", care se desfăşoară până pe 25 martie. Au fost prezentate, într-o veritabilă seară-maraton, trei spectacole. Primul dintre ele, "Lulu\'s Room", este un solo de dans contemporan, realizat şi interpretat de artista Mihaela Dancs. Tot un solo de dans este spectacolul “Can you see me?”, ale cărui concepte, dramaturgie şi interpretare aparţin artistei Zoi Dimitriou, pe muzică Manfred Mann şi Barbra Streisand. Seara s-a încheiat cu "Soma (try-out)", la care coregrafia este semnată de către Jaakko Toivonen, muzica, de Marco Beck, iar din distribuţie fac parte Milla Virtanen, Uri Eugenio şi artistul vocal Katja Maria. Ultimul dintre cele trei spectacole a fost o piesă satirică adaptată după romanul "Minunata lume nouă", de Aldous Huxley. Biletul a costat 15 lei şi, respectiv, 10 lei, cu reducere pentru studenţi şi elevi.

Miercuri, 25 martie, la Sala mică a Ateneului Român, de la ora 19.00, a avut loc spectacolul "Proces cu uşile închise", proiect ce combină teatrul, dansul, muzica şi poezia. Scenariul este bazat pe versurile poetului Tiberiu Neacşu, iar din distribuţie fac parte Attila Bordas, Tiberiu Neacşu, Irina Sârbu şi Vadim Rusu. Preţul unui bilet a variat între 8 şi 14 lei.

Joi, 26 martie, de la ora 18.30, spectacol de gală pe scena Operei Române: "Bărbierul din Sevilla", de Rossini, dedicat împlinirii a 80 de ani de la naşterea sopranei Magda Ianculescu. Rolurile principale au fost interpretate, sub bagheta dirijorului Ciprian Teoderaşcu, de baritonul Adrian Marcan (solistul Operei din Braşov), soprana Mihaela Stanciu (eleva Magdei Ianculescu) şi tenorul Darius Colţan.  "Acest spectacol, dedicat personalităţii sopranei Magda Ianculescu, se desfăşoară în timpul concursului internaţional de canto (n.r. - 24 - 29 martie), un complex de întâlniri artistice organizat în onoarea acestei artiste a teatrului liric românesc şi internaţional. Cu rolul din această operă, artista s-a impus în faţa publicului, într-o distribuţie de aur, alături de Nicolae Herlea şi Valentin Teodorian", spune criticul muzical Grigore Constantinescu. Preţul biletelor a variat între 7,42 şi 63,6 lei.

O zi mai târziu, pe 27 martie, cinefilii au fost invitaţi la cinemateca Eforie, unde a rulat, de la ora 17.00, antologica peliculă "The Ghost of Frankenstein". Realizat în anul 1942, filmul îl are în rolul principal pe Bela Lugosi, cel mai cunoscut actor de filme horror ale cinematografiei în alb şi negru.

Sâmbătă, 28 martie, seară de teatru la XO Piano Cafe. De la ora 21.30, a fost prezentat spectacolul "Adio, Carmen", adaptare a unei piese de Cornel Mimi Brănescu, în regia lui Titus Scurt. Distribuţia îi include pe Adelaida Zamfira, Andreea Gramoşteanu, Mirela Zeta şi Doru Bem (rol împărţit cu Florin Lăzărescu). Spectacolul prezintă, într-un registru comic, povestea a trei femei în viaţa cărora există un singur bărbat. Biletul de intrare costă 30 de lei.

Mai multe articole despre:
film concert teatru spectacol