MENIU

Agenda pentru timpul liber: 10-16 august

Foto: www.familyhealthguide.co.uk

Premiera remake-ului filmului horror \"Ultima casă pe stânga\", concertul trupei Faith No More şi un spectacol de teatru bazat pe povestea \"Alice în ţara minunilor\" se numără printre reperele din agenda culturală bucureşteană pentru săptămâna 10-16 august.

Luni, 10 august, la ora 20.00, la Club Control din Capitală, bucureştenii au putut merge la spectacolul "Totul despre ei", de Antoaneta Zaharia şi Clara Flores Aguilera. Spectacolul, cu Roxana Ivanciu, Oana Radu, Irina Ivan şi Dorin Andone în distribuţie, este un "women comedy show" în care sunt tratate relaţiile dintre femei şi bărbaţi. Actriţele din distribuţie intră în pielea a cinci personaje din domenii diferite, cu personalităţi contrastante, unite însă de acelaşi hobby - bârfa despre bărbaţi şi defectele lor. Preţul biletului este de 15 lei.

Marţi, pe 11 august, spectacolul "Alice", bazat pe povestea lui Lewis Carroll, poate fi văzut la Clubul Ţăranului, începând cu ora 21.00. Spectacolul prezentat de Trupa Dell\'Arte îi are în distribuţie pe actorii Adina Barbu, Andra Sandu, Radu Crăciun, Sabin Anghel, Ana Crăciun şi Smaranda Gabudeanu. În "Alice" elementele de poveste sunt transpuse într-o producţie care îmbină numere de comedie cu momente de teatru cu lumină neagră, teatru de obiecte şi teatru fluid. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Miercuri, Garbis Dedeian Jazz Quartet a concertat la restaurantul Palatul Ghika din Capitală, începând cu ora 20.00. Saxofonistul Garbis Dedeian, membru al Uniunii Compozitorilor Români, a debutat în cluburile de jazz alături de pianistul Puiu Pascu, în 1978. În 1982, Garbis a devenit cunoscut, participând la festivalurile de gen din România, iar din 1990 este solicitat frecvent peste hotare. Biletul a fost 20 de lei.

Joi, 13 august, bucureştenii au putut urmări, în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român, la Muzeul Ţăranului Român, de la ora 21.15,  proiecţia filmului "Sărut tandru" (2004), regizat de Ken Loach. Proiecţia a avut loc în aer liber. "Sărut tandru", peliculă care spune povestea unui pakistanez din Glasgow care se îndrăgosteşte de o profesoară, provocând un scandal în familie deoarece alege o femeie europeană în locul celei pe care i-au ales-o părinţii, a fost premiat la Cesar, în 2005, cu un trofeu pentru Cel mai bun film european. Biletele au preţuri cuprinse între 7 şi 10 lei şi au fost puse în vânzare cu 30 de minute înaintea proiecţiei.

Vineri, bucureştenii au putut vedea, în premieră, la cinematografele din Capitală, remake-ul unui film horror de succes, "Ultima casă pe stânga" şi "Che: Partea a doua", a doua parte a filmului biografic despre Che Guevara. "Ultima casă pe stânga", în regia lui Dennis Iliadis, este remake-ul horror-ului de succes "The Last House on the Left", produs de Wes Craven şi premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Bruxelles. "Cât de departe vei merge cu răzbunarea împotriva celor care au făcut rău unui om pe care îl iubeşti?" este sloganul de promovare al peliculei care îi are pe actorii Sara Paxton, Garret Dillahunt, Monica Potter şi Aaron Paul în distribuţie. În film, două adolescente cad victime unor infractori care, printr-un complex de împrejurări, ajung să se refugieze chiar în casa familiei uneia dintre ele.

"Che: Partea a doua", regizat de Steven Soderbergh, îi are în distribuţie pe actorii Benicio Del Toro, Mark Umbers, Benjamin Bratt, Carlos Bardem şi Demián Bichir. "Guerrilla" constituie cea de-a doua parte a filmului biografic intitulat "Che", care e axat pe prezentarea vieţii si morţii liderului revolutionar marxist Ernesto Guevara de la Serna.

Pe 15 august, renumita trupă de rock alternativ Faith No More a concertat la Sala Palatului în cadrul Reunion Tour 2009. Trupa, formată în 1982 în San Francisco, a avut un stil marcat de-a lungul timpului de diferite influenţe precum hip hop, funk sau soul. Formaţia s-a destrămat în 1998 şi după 11 ani de activităţi individuale, membrii au decis revenirea Faith No More în industria muzicală. Biletele au avut preţuri cuprinse între 120 şi 150 de lei.

Duminică, teatrul Nottara a prezentat în parcul Bazilescu, începând cu ora 20.00, spectacolul "Romanţioşii" de Edmond Rostand, în cadrul evenimentului Bucureşti-Cartier de vară. Spectacolul, cu Irina Drăgănescu, Blad Udrescu, Gabriel Costin, Şerbam Gomoi, George Albert Costea şi Sorina Ştefănescu în distribţie, este regizat de Alexandru Dumitru Mazgăreanu. "Romanţioşii" este o comedie romantică plină de optimism, care spune povestea a doi tineri îndrăgostiţi ce descoperă adevarata frumuseţe a iubirii, aceea că ea se poate împlini în ciuda oricărui obstacol.

Mai multe articole despre:
film teatru timp liber