MENIU

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni va fi extins în 2010

Investiţii la Aeroportul Otopeni

Autorităţile vor cheltui 70 de milioane de euro, la terminalul internaţional de la Aeroportul Otopeni. Acesta va avea 15 porţi noi de îmbarcare, faţă de nouă porţi de îmbarcare în prezent, a declarat directorul general al aeroportului, Tudor Jidav.

Investiţiile se vor ridica la 70 de milioane de euro. Aceste lucrări sunt prevăzute în Faza a III-a a dezvoltării şi modernizării Aeroportului Internaţional Henri Coandă, lucrări care au o valoare totală de de 150,76 milioane euro.

Tudor Jidav a menţionat că până în decembrie 2011 va fi extinsă Aerogara Sosiri Internaţionale şi Schengen, lucrare ce face parte tot din Faza a III-a. Totodată, în prezent se construieşte şi parcarea de 459 locuri, ce se întinde pe 12.000 mp. \"De asemenea, ultima etapă a Fazei a III-a este amenajarea Aerogării Plecări Internaţionale şi Schengen, care va fi gata în iunie 2012\", a precizat Jidav.

Potrivit lui Jidav, la finalul tuturor acestor lucrări, capacitatea anuală de pasageri va creşte la 6-7  milioane, faţă de patru milioane de pasageri câţi sunt în prezent.

Modernizarea Aeroportului Otopeni a început în 1994, cu Faza I ce cuprindea terminalul de plecări şi Fingerul şi apoi cu Faza a II-a, ce a cuprins terminalul de sosiri, turnul de control şi parcarea de la suprafaţă. Faza a III-a a început în 1998.

Mai multe articole despre:
avion investiţii pasageri terminal Aeroport Otopeni