MENIU

Adriean Videanu: O să încercăm crearea unor depozite de înmagazinare de gaze pentru a reduce şi mai mult preţul gazelor pe viitor

Adriean Videanu: Proiectul Nabuco este esenţial pentru România
Foto: RTV

"Vom încerca, ca pe viitor Gazprom să furnizeze gaze direct către Romgaz fără intermediari, cu ajutorul unei societăţi mixte Gazprom-Romgaz. Pentru asta trebuie să ducem mai multe tratative şi negocieri2, a declarat Adriean Videanu în cadrul unei ediţii speciale la Realitatea TV.

Adriean Videanu a explicat în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, motivele pentru care România are nevoie de către proiectul Nabuco.

"Pentru România, proiectul prioritar este Nabuco, pentru că astfel vom diversifica atât sursa primă de import de gaze cât şi reţelele de gazificare. Mai mult decât atât, în proiectul Nabuco este implicat un mare consorţiu german, şi până la această oră avem acordul de principiu al multor state care vor fi traversate de către conducta Nabuco", a declarat Adriean Videanu.

Premierul Emil Boc a anunţat recent că preţul gazelor naturale va scădea cu 5% de la 1 iulie. Este a doua scădere a facturii la gaze, după cea de la 1 mai cu 3%. 

Citeşte şi Consumul de gaze a scăzut cu o treime în ultimele luni

Mai multe articole despre:
economie gaze preţ consum contract