MENIU

Adriana Săftoiu s-a arătat iritată că nu primeşte informaţii pentru ancheta în cazul Udrea

Foto: rtv

Deputatul PNL Adriana Săftoiu s-a arătat intrigată de faptul că SGG a răspuns Comisiei de anchetă a MT că nu are posibilitatea tehnică pentru a preciza dacă mai sunt ministere care beneficieză de hotărâri pentru acordarea de diurne pentru ziarişti.

"SGG nu are aparaturi de specialitate necesare pentru a analiza hotărârile adoptate de Guvern şi pentru a verifica într-un termen scurt dacă un minister sau altă instituţie publică finanţează astfel de cheltuieli. De fapt noi am întrebat dacă mai există asemenea HG emise în anul 2009 - şi ni se spune că nu au posibilitatea. În schimb, acelaşi SGG, în acelaşi răspuns, începe să ne reamintească hotărârile Guvernului din 1999 vis-a-vis de ministerul Turismului şi ni se spune că această cheltuială se face în baza unei Hotărâri de Guvern, dar pe fond nu ni s-a răspuns", a citit şi a comentat Săftoiu răspunsul Secretariatului General al Guvernului.

Deputatul PNL a precizat că, în solicitarea adresată SGG, deputaţii cereau clarificări cu privire la existenţa unor reglementări care să permită şi altor ministere cheltuieli cu transportul, cazarea şi diurna pentru reprezentanţii mass-media.

De asemenea, preşedintele Comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a afirmat că a studiat şi el problema."Vă mărturisesc că am analizat hotărârile de Guvern şi nu există niciun alt minister care să beneficieze de această prevedere legală, şi anume aceea de a plăti din bugetul de stat cheltuielile de transport, cazare şi diurnă pentru ziariştii acreditaţi", a afirmat Orban.