MENIU

Adrian Năstase cere Parlamentului să îi trimită dosarele în instanţă, după ce deputaţii jurişti au votat împotriva urmăriri penale

foto: NewsIn
Năstase: Nu m-am temut şi nu mă voi teme niciodată de dosare pentru că nu există vreo vinovăţie

Preşedintele Consiliul Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat vineri că va cere Parlamentului să îi "trimită dosarele în instanţă", după ce miercuri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a hotărât să facă raport negativ la cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în două dosare. Este vorba de dosarele "Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian".

"Datorită dezvoltărilor autoritariste pe care le cunoaştem cu toţii, voi solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor mele în instanţă. Nu m-am temut şi nu mă voi teme niciodată de dosare pentru că nu există vreo vinovăţie, ci doar hărţuire politică. Sper că din acest moment statul român condus de Băsescu şi Boc va putea în sfârşit să funcţioneze, bugetul să răspundă nevoilor oamenilor, justiţia să apere cetăţenii, penitenciarele să nu mai lase criminali pe drumuri, pensionarii să aibă pensii mai bune, profesorii să aibă salarii mai mari, de asemenea şi medicii şi funcţionarii publici, şi nu în ultimul rând naţionala României să se califice în Africa de Sud, iar turismul ecumenic să trimfe în România", a declarat fostul premier la o dezbatere despre Constituţie organizată de ISD, Fundaţia Friederich Ebert şi Universitatea "Dimitrie Cantemir".

Adrian Năstase a explicat până acum, de mai multe ori, inclusiv în cadrul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, că solicitarea Parchetului general adresată Parlamentului, însoţită de documente, nu conţine niciun act nou.

Premierul Emil Boc l-a acuzat pe Năstase că foloseşte "subterfugii judiciare" pentru a nu ajunge în faţa justiţiei şi că se ascunde după voturile colegilor săi de partid. Boc a apreciat că astfel de aspecte trebuie lămurite în cazul în care o persoană doreşte să facă "politică de vârf". 

Propunerea PD-L de a înainta plenului un raport favorabil începerii urmăririi penale a lui Năstase a fost respinsă miercuri de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Mai multe articole despre:
Adrian Năstase dosare instanţă