MENIU

Adrian Năstase: Această coaliţie funcţionează ca o "instalaţie de stropit", adică nu are direcţie

Foto: NewsIn

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni că actuala coaliţie PD-L-PSD funcţionează ca "o instalaţie de stropit", adică nu are o direcţie foarte clară de acţiune.

"Coaliţia funcţionează, depinde în ce direcţie funcţionează, pentru că am impresia că seamănă într-un fel cu instalaţiile astea de stropit prin curte, odată stropeşte într-o direcţie, altă dată în altă direcţie. Dacă ar exista o direcţie foarte clară, probabil că am fi mai mulţumiţi de funcţionarea ei, dar ea, deocamdată, din păcate dă sentimentul că duce bătălii pentru aşezarea unor oameni pe posturi, apar toate aceste neclarităţi legate de legea  salarizării, pensii, apare nervozitate socială", a susţinut liderul social-democrat.

Adrian Năstase s-a arătat nemulţumit de faptul că ministrul Radu Berceanu a dat afară directori propuşi de PSD, arătând că reacţia vicelui PSD Liviu Dragnea, care a cerut ca miniştrii PSD să demită şi ei directori ai PD-L, a fost firească. "Mi se pare un joc de copii (demiterile operate de Berceanu, n.red.), mi se pare absolut penibil, singurele rezerve care ar trebui exprimate sunt legate de competenţa unor oameni desemnaţi de unii sau alţii în cadrul acestei înţelegeri, dar ideea că-ţi dau afară doi oameni pentru că tu ai vorbit urât cu părinţii mei mi se pare absolut jenantă, ăsta ar fi un Guvern al copiilor în care ar putea să funcţioneze aşa ceva. Sper că nu se va ajunge la demisterea democrat-liberalilor din ministere, un astfel de mod de reacţie copilăresc nu ar face decât să ducă în derizoriu participarea PSD la guvernare", a mai spus fostul premier.

Referindu-se la declaraţiile lui Liviu Dragnea, Năstase  a spus că "este într-un fel firească pentru că a fost destul de şocant modul acesta de reacţie din partea PD-L", adăugând că este de părere că "se vor abţine colegii mei de a recurge la astfel de măsuri".

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat în cursul acestei dimineţi că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ar putea repune în funcţii din directorii demişi săptămâna trecută pentru că în şedinţa coaliţiei a primit clarificări de la PSD şi i s-a arătat că respectivii sunt susţinuţi de partid.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis marţi pe directorul general al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, numit în funcţie săptămâna trecută la propunerea PSD, înţelegând că social democraţii i-au retras sprijinul.

Mai multe articole despre:
PSD coaliţie Adrian Năstase PD-L Liviu Dragnea