MENIU

Adrian Izvoranu: Impozitul forfetar este o gafă politică fără miză

Foto: newschannel.ro
Adrian Izvoranu: Oamenii au început să perceapă impozitul forfetar ca pe un rău care trebuie evitat

Adrian Izvoranu, secretar general al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a declarat luni seară la Realitatea TV că impozitul forfetar impus de Guvern este "o gafă politică fără miză". Izvoranu şi-a motivat afirmaţia prin faptul că sumele colectate de stat prin acest impozit nu rezolvă problemele economice cu care se confruntă ţara.

"Am făcut nişte calcule şi am constatat că impozitul forfetar nici măcar nu are o miză relevantă pentru Ministerul Finanţelor, deci nu discutăm despre o cifră care ar salva economia sau bugetul", a spus Izvoranu, care a subliniat că acest impozit nu are miză.

"La un buget ca al României, dacă s-ar încasa tot, adică circa 200 - 300 de milioane, este nerelevant", a spus secretarul general al ACPR.

Acesta a precizat că, pe de altă parte, oamenii au început să perceapă acest impozit ca pe un rău care trebuie evitat şi atunci au inventat tot felul de metode prin care păcălesc statul, cum ar fi faptul că îşi trimit angajaţii în şomaj şi îi plătesc la negru în continuare, cu acelaşi program de lucru.

"Mi se pare o gafă politică fără miză", a subliniat izvoranu.

Totuşi, acesta a admis faptul că, dacă Ministerului de Finanţe a constatat că scăderea încasărilor este alarmantă, atunci, într-adevăr, "trebuiau luate nişte măsuri".

"Aceste măsuri ar fi putut fi o reducere reală şi drastică a cheltuielilor bugetare şi, pe de altă parte, un nou impozit, dar unul pe care lumea să-l perceapă ca fiind echitabil", a explicat Izvoranu.

Mai multe articole despre:
buget Ministerul de Finanţe impozit forfetar