MENIU

Administratorii de pensii au cheltuit 10 milioane euro pentru a trimite clienţilor scrisori de informare

Foto: asymptotia.com

Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii şi facultative au cheltuit circa 10 milioane euro pentru cele 4,7 milioane de scrisori de informare anuală trimise participanţilor, a declarat directorul general al AIG Fond de Pensii, Mihai Coca-Cozma.

"Aproximativ 5 milioane euro au fost cheltuite cu hârtiile, iar alte circa 5 milioane euro au fost necesare pentru serviciile poştale", a precizat Coca-Cozma. Scrisorile pentru informarea anuală a participanţilor la fondurile de pensii private au fost trimise până pe 15 aprilie şi conţin detalii despre contul personal, istoricul contribuţiilor pe anul trecut, situaţia fondului de pensii şi situaţia administratorului fondului de pensii

Reprezentanţii APAPR susţin că scrisoarea anuală este doar o obligaţie de informare în scris, o dată pe an, a participanţilor. Piaţa pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,2 miliarde lei (283,9 milioane euro) la sfârşitul lui martie, în creştere cu 11,68% faţă de luna anterioară.

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii de pe piaţă aveau, la sfârşitul lui martie, 4.240.094 de participanţi de la care încasau contribuţii, cu 65.726 mai mulţi decât în februarie.