MENIU

Adjunctul IPJ, şeful Poliţiei Rutiere şi cel de la Drumuri Naţionale din jud. Vrancea au demisionat

Foto: europafm.ro

Demisii în lanţ în Vrancea, după ce revenirea iernii a făcut ravagii pe drumurile din judeţ. Accidentele provocate de gheaţa şi zăpada de pe drumuri s-au soldat cu moartea a patru persoane şi rănirea gravă a altor trei. Adjunctul IPJ, şeful Poliţiei Rutiere şi directorul de la Drumuri naţionale şi-au părăsit funcţiile, după ce au fost acuzaţi de proasta gestionare a situaţiei.

Al doilea ofiţer la comanda inspectoratului, Ionel Popescu şi şeful de la Poliţia Rutieră, Daniel Fătu, alături de directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, Corneliu Stoian şi-au asumat răspunderea pentru proasta gestionare a deszăpezirii şi şi-au anunţat demisiile de onoare. 

Accidentul produs joi pe E 85 a lăsat în urmă şapte victime. Patru dintre ele nu au mai avut nicio şansă în momentul în care două maşini au derapat din cauza gheţii de pe carosabil. Alţi trei oameni au ajuns la spital cu răni grave.

Acesta nu a fost însă primul accident de joi de pe drumurile din Vrancea, care au fost adevărate patinoare. Alte 25 de tamponări puteau să ducă la tragedii din acelaşi motiv. Prefectul a cerut explicaţii pentru cele întâmplate, iar răspunsul a venit imediat.

"Şi-au înaintat demisiile. Atributele pe care le aveau cu privire la siguranţa circulaţiei pe drumurile vrâncene i-a convins să-şi dea demisia", a declarat Raluca Dan, prefect de Vrancea.

Autorităţile susţin că au luat toate măsurile să înlăture efectele ninsorii, însă utilajele nu au făcut faţă numărului mare de solicitări.

"Administratorul drumurilor naţionale a fost amendat cu suma de 3.000 de lei pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile în ceea ce priveşte
întreţinerea drumurilor, nu a acţionat imediat pentru înlăturarea zăpezii
şi a poleiului de pe partea carosabilă", a spus Mariana Apostol, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

Prefectura consideră însă că reprezentanţii instutuţiilor abilitate au gestionat prost situaţia. În acest context, şefii au fost nevoiţi să-şi dea vineri demisiile de onoare.

Mai multe articole despre:
accident Vrancea demisii deszăpezire IPJ