MENIU

Adevărata miză a scandalului politic: cine organizează alegerile

Foto: Realitatea TV

Adevărata miză a scandalului politic: cine organizează alegerile, scrie Gândul. Jurnaliştii spun că liderii PD-L dau ca sigură scoaterea PSD din guvern, însă niciun democrat-liberal nu îşi asumă public o astfel de declaraţie.

Jurnaliştii de la Gândul spun că democrat-liberalii ar dori să obţină cu orice preţ Ministerul Administraţiei şi Internelor. Motivul, scriu ziariştii, calculele făcute la Cotroceni şi în Modrogan ar arăta că PD-L ar avea o problemă privind controlul tehnic asupra organizării prezidenţialelor.

Gândul scrie că luna trecută, liderii PD-L le-ar fi oferit partenerilor de guvernare Ministerul Economiei la schimb cu Internele, însă Viorel Hrebenciuc ar fi zis "pas". Jurnaliştii scriu că PSD ar fi decis să rămână la guvernare până la alegeri ca să nu lase ministerul de Interne pe mâna PD-L.

Evenimentul Zilei scrie că asumarea răspunderii, fără voia PSD, ar fi fost scenariul prin care şeful guvernului ar fi urmărit ca social-democraţii să iasă nemulţumiţi de la guvernare, sau să accepte umilinţa unei decizii în care nu a avut niciun cuvânt de spus. În acelaşi ziar citim că Geoană ar fi venit la Palatul Victoria ca să se asigure că Boc nu intenţionează să provoace scoaterea PSD-ului de la guvernare şi nici remanierea miniştrilor social-democraţi, sau o restructurare a cabinetului.

Cotidianul scrie, citând persoane care au luat parte la întâlnire, că Geoană i-ar fi spus premierului că deţine informaţii potrivit cărora Traian Băsescu ar fi cerut revocarea pesediştilor din Guvern, ceea ce în opinia sa ar genera o criză politică, peste cea economică. Potrivit ziarului Cotidianul, premierul i-ar fi spus liderului PSD că ştie că problemele se rezolvă „cu creier, nu cu muşchi“. Tot din surse, jurnaliştii au aflat că remanierea pe care ar fi dorit-o Boc, se amână.
Mai multe articole despre:
guvernare PSD coaliţie Emil Boc PDL