MENIU

Adăpostul pentru femei cu risc social din Sf. Gheorghe se află într-un bloc mizerabil

Foto: RTV

Au încercat să scape de mizeria de acasă şi au dat peste alta şi mai şi. Mamele găzduite de adăpostul temporar pentru femeile cu probleme sociale din Sfântu Gheorghe trăiesc în condiţii greu de imaginat. Fără curent electric, într-un bloc vechi şi invadat de zeci de romi. Direcţia Comunitară nici nu se gândeşte să îi evacueze pe locatarii ilegali şi promite că va rezolva problema, dar la anul.

Pereţii plini de igrasie, pe care se scurge apa când plouă, încăperi fără geamuri, ţevi înfundate. Sunt condiţiile în care trăiesc cele opt femei din adăpostul care ocupă un etaj al blocului. În plus, spre disperarea lor, la parter şi la celelalte etaje s-au instalat ilegal aproape 40 de romi care au fost daţi afară din case retrocedate.

Romii spun că nu vor pleca în ruptul capului de acolo, pentru că nu au altă soluţie.

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Comunitară nu se gândeşte oricum să-i evacueze pe romi acum în prag de iarnă.

Situaţia va rămâne aşa până anul viitor, când adăpostul va fi închis, dar autorităţile locale promit că blocul va fi renovat şi mamele vor obţine o locuinţă socială aici.

Adăpostul temporar de la Sfântu Gheorghe a fost amenajat în 2005, cu 40.000 de euro de la Ministerul Muncii şi trebuia să funcţioneze cel puţin trei ani.

Mai multe articole despre:
mizerie femei romi adăpost bloc