MENIU

Actriţa Farrah Fawcett, îngerul lui Charlie, a încetat din viaţă

Foto: topnews.in

Actriţa americană Farrah Fawcett, celebră pentru rolul din serialul de televiziune "Îngerii lui Charlie", a încetat din viaţă joi la vârsta de 62 de ani, din cauza unui cancer de colon, anunţă CNN.

Actriţa, care a fost dusă miercuri seară de urgenţă într-un spital din Los Angeles, a luptat cu cancerul timp de aproape trei de ani de zile şi a avut curajul să-şi facă publică suferinţa, într-un jurnal video difuzat de NBC pe 15 mai.

Cu câteva ore înainte de moartea actriţei, postul de televiziune ABC News anunţase că Fawcett este într-o stare critică. "Nu sunt sigură că va reuşi să treacă de ziua aceasta. A primit ultima împărtăşanie", declarase jurnalista de televiziune Barbara Walters.

Logodnicul său, Ryan O'Neal şi cea mai bună prietenă, actriţa Alana Stewart, care a produs documentarul despre bătălia lui Farah cu cancerul, au fost printre cei care i-au stat alături înainte de a muri.

Fiul actriţei, Redmond O'Neal, se află la închisoare, într-un program de reabilitare după consumul de droguri.

La începutul acestei săptămâni, Ryan O'Neal anunţase că se va căsători cu Farah înainte să moară.

"I-am cerut din nou să ne căsătorim, şi a fost de acord", declarase actorul.

Ca tristă ironie a destinului, O'Neal şi-a câştigat celebritatea în 1970, odată cu rolul din drama "Love Story", film în care prietena personajului interpretat de el moare tot răpusă de boală.

Farah Fawcett a fost diagnosticată cu cancer de colon în 2006 şi sperase că s-a vindecat după o operaţie şi chimioterapie.

Boala s-a întors anul următor şi, în ciuda tratamentelor experimentale din Germania, s-a întins şi la ficat.

Luna trecută, tratamentul actriţei a fost oprit.

În materialul numit "Farrah's Story" (Povestea lui Farrah) şi difuzat de NBC la jumătatea lunii mai, Fawcett a făcut publice informaţii personale despre tratamentele pe care le-a urmat în SUA şi Germania. "Oricât mi-aş fi dorit să păstrez secretul în legătură cu boala mea, nu pot să nu mă gândesc la toţi cei care poartă aceeaşi cruce şi pot învăţa ceva din ceea ce mi s-a întâmplat şi mie. Nu am înţeles niciodată de ce erau oamenii atât de interesaţi de ceea ce fac eu. Până acum", declara actriţa, înainte de difuzarea jurnalui său video.

Farrah Fawcett avea în palmares şase nominalizări la Globul de Aur şi era considerată una dintre cele mai frumoase blonde din istoria Hollywood-ului. În 1995, actriţa a surprins pe toată lumea pozând în revista Playboy, la vârsta de 48 de ani, acea ediţie a revistei fiind cea mai vândută din anii '90. Cel mai important rol al carierei sale a fost cel din serialul de televiziune "Charlie's Angels".

Mai multe articole despre:
deces actriţă