MENIU

Actrița Dorina Lazăr a câștigat procesul cu Firea

Actrița Dorina Lazăr, fostul manager al Teatrului Odeon din București, a câștigat procesul cu Primăria Capitalei. Instanța a anulat Dispoziția nr.1181  a Primarului Municipiului București, prin care Gabriela Firea, „ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale”, a demis-o pe Dorina Lazăr din funcția de conducere a teatrului.

La momentul demiterii, peste 90 de persoane, angajați și colaboratori ai Teatrului Odeon, au semnat o scrisoare deschisă prin care se declarau bulversați de decizia demiterii Dorinei Lazăr, de faptul că demiterea și numirea unui director interimar au avut loc în curs de numai câteva zile, fără explicații și fără preavizul legal prevăzut în contract.

Senatorul USR Dan Lungu s-a alăturat și el celor care, în spiritul corectitudinii, transparenței și respectării legii, a trimis o scrisoare deschisă Primarului Capitalei, Gabrielei Firea, prin care a cerut motivarea acestei decizii injuste și adoptarea imediată a unor demersuri care să rezolve acest conflict cu celeritate. Scrisoarea a fost dublată și de o interpelare adresată Ministrului Culturii și Identității Naționale, la momentul respectiv Lucian Romașcanu, în ședința Senatului din data de 03.10.2017.

Mai multe articole despre:
firea Dorina Lazăr