MENIU

Acţionarii aeroporturilor Băneasa şi Otopeni au aprobat luni în şedinţa AGA procesul de fuziune

Foto: stiriazi.ro

Directorul general al aeroportului Otopeni, Tudor Jidav, a declarat că în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Băneasa şi Otopeni, a fost aprobat procesul de fuziune a cele două aeroporturi.

"În şedinţa AGA, care s-a încheiat cu puţin timp în urmă,  la care au participat acţionarii aeroporturilor Băneasa şi Otopeni  a fost aprobat procesul de fuziune de către ambele părţi. Mai departe mai sunt câţiva paşi de parcurs, un prim pas va fi publicarea proiectului de fuziune în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Marin Anton, a declarat recent că fuziunea aeroporturilor Băneasa şi Otopeni în vederea înfiinţării Companiei Naţionale "Aeroporturi Bucureşti" cele două AGA Băneasa şi Otopeni va fi luată în discuţie pe 28 septembrie.

Ministerul Transporturilor va deţine 80% din acţiunile Companiei Naţionale "Aeroporturi Bucureşti", restul de 20% revenind Fondului Proprietatea, a mai precizat Marin Anton. Capitalul social al noii companii va fi de 143.772.150 lei.