MENIU

Academia Caţavencu: Dare de seamă despre camarazii de armă ai lui Mircea Băsescu şi prada de război

Foto: media2.gruprc.ro

DESINT CO juca pentru potul cel mare la loteria comisioanelor Aurel Cazacu, proaspăt fost director pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, a explicat cel mai bine prezenţa lui fratelui preşedintelui Băsescu în acţionariatul DESINT CO: “Este o garanţie”.

Comisioanele încasate din contractele de consultanţă sunt oricum colosale, însă "garanţia" pentru servicii oferite ar fi transformat DESINT CO într-o adevărată mină de aur pentru acţionarii săi şi ar fi permis accesul companiei la oricare dintre contractele de consultanţă aferente programelor de înzestrare.
Spre exemplu, DESINT CO ar fi putut intermedia cu succes achiziţionarea avioanelor second hand F-16, fără măcar ca Zeus să-şi renege fratele. Dacă ne amintim, Mircea Geoană chiar l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că pledează prea cu foc în favoarea avioanele americane. Nici în tabăra forţelor navale, apele nu sunt tocmai liniştite în ceea ce priveşte suspiciunile, având în vedere că fiica lui Aurel Cazacu s-a asociat cu Mircea Băsescu la o lună după ce CSAT a discutat despre înzestrarea armatei şi Ministerul Apărării a anunţat demararea licitaţiei pentru modernizarea fregatelor.

Citeşte mai mult pe caţavencu.ro