MENIU

A. Videanu: PSD a sacrificat o ţară pentru un om. PD-L îşi asumă actul de guvernare

Foto: NewsIn
A. Videanu: PSD a ales să iasă de la guvernare şi să intre în campania electorală
Videanu: PD-L îşi asumă guvernarea, fără PSD

PSD sacrifică o ţară pentru un om, când putea veni cu o nouă propunere pentru şefia Ministerului de Interne, iar PD-L merge mai departe şi va asigura stabilitatea guvernamentală, a declarat, joi, prim vicepreşedintele democrat-liberal, Adriean Videanu.

"PD-L îşi asumă guvernarea, fără PSD. În schimb, PSD a ales să iasă de la guvernare şi să intre în campania electorală", a anunţat, joi, Adriean Videanu.

PSD a avut mai multe alternative pentru a putea continua actul de guvernare, a explicat vicepreşedintele PD-L, şi anume să vină cu o nouă propunere pentru ministrul de Interne, să aibă, ca interimat, din partea PSD, un alt ministru din Cabinet, avea opţiunea desemnării unui ministru independent sau a unui ministru din opoziţie, în condiţiile în care funcţia politică de viceprim-ministru ar fi rămas a PSD.

"Însă PSD demonstrează că are o altă agendă decât cea a României de astăzi", a completat Videanu.

"Probabil îngrijoraţi de faptul că domnul Geoană pierde şi şansa locului II, PSD a luat decizia de a încerca să-şi maximizeze şansele în campania electorală, sacrificând interesele românilor", a acuzat Videanu.

Mai mult, a acuzat democrat-liberalul, de la începutul guvernării, PSD a preferat o atitudine "permanent duplicitară: una, în mare parte corectă, în Guvern, alta, total incorectă şi profund imorală, în Parlament, unde PSD s-a prezentat ca un partid de opoziţie".

Întrebat ce variante de guvernare iau membrii PD-L în calcul, Videanu a spus că una dintre soluţiile legale şi constituţionale este "aceea a asigurării unui interimat de către membrii Cabinetului".  

"Vrem să ne asumăm în continuare guvernarea, iar una dintre opţiunile primului-ministru este să se meargă cu un alt guvern în faţa Parlamentului", a încheiat Videanu.