MENIU

A. Videanu: Este posibil ca Guvernul Croitoru să treacă, dincolo de atitudinea politică din ultima vreme

Foto: capital.ro

Există posibilitatea ca Guvernul Croitoru să primească votul favorabil al Parlamentului, în ciuda atitudinii de până acum a partidelor din opoziţie, a spus Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PD-L.

În susţinerea afirmaţiei sale, Adriean Videanu a dat exemplu faptul că preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut apel la partidele politice pentru aprobarea bugetului pe 2010 până la începutul lui decembrie, înaintea datei la care delegaţia Fondului Monetar Internaţional va realiza o nouă evaluare a economiei româneşti.

"Nu ştiu cât a conştientizat domnul Geoană, dar Fondul Monetar Internaţional a spus-o verde în faţă: neaprobarea bugetului de stat până la data de 17 decembrie va pune în imposibilitate boardul de la Washington de a aproba eliberarea tranşei din decembrie. Va fi imposibil. De aceea e posibil ca, dincolo de atitudinea politică din ultima vreme, Guvernul Croitoru să treacă", a spus Videanu.

Mai mult, spune democrat-liberalul, faptul că va fi un vot secret creează o premisă pentru ca Guvernul Croitoru să primească un număr suficient de voturi.

În caz contrar, preşedintele Traian Băsescu va desemna un alt premier imediat ce cabinetul propus de Lucian Croitoru va fi respins, a completat Videanu, lăsând de înţeles că acesta va fi învestit, pentru că parlamentarii nu doresc să se ajungă la dizolvarea Parlamentului.

"Dar dacă nu trece, aş întreba, retoric, ce face Parlamentul la cel de-al doilea cabinet? E o dilemă majoră pentru că preşedintele, în opinia mea, va desemna cât mai rapid cel de-al doilea premier, iar căderea a două guverne în interval de 60 de zile, conform Constituţiei, creează premisele ca, după validare, noul preşedinte să dizolve Parlamentul. Oare credeţi că parlamentarii vor dori dizolvarea Parlamentului? Mă tem că nu!", a încheiat Videanu.