MENIU

A venit rândul lui Gigi Becali?

Foto: http://www.tehnocratmedia.ro/outdoor/2-ziare.jpg

Gigi Becali, săltat la două luni după ce s-a autodenunţat; Lovitură de imagine. Gigi Becali și bodyguarzii săi, reținuți în forță de procurori: Mărirea şi decăderea lui Gigi Becali; Geoană, forţat de baroni să-şi anunţe candidatura la preşedinţie; Primele de Paști ale bugetarilor bat criza; Învăţământul românesc, încremenit în anii ’90; Firmele străine au câștigat peste 1,8 miliarde de euro din contracte cu statul; Consumul de cocaină va exploda în zece ani; Scandal în familia lui Irinel. Monica nu se mai iubește cu sora Ramona

Gigi Becali, săltat la două luni după ce s-a autodenunţat

Poliţia Capitalei a avut nevoie de două luni pentru a aduna probe în dosarul în care Gigi Becali este învinuit de sechestrarea celor trei hoţi care i-au furat Mercedesul, deşi acesta s-a autodenunţat la televizor a doua zi. Parchetul Capitalei a pus ieri în executare un mandat de percheziţie la domiciliul patronului echipei Steaua, Gigi Becali, care a fost şi reţinut pentru 24 de ore, acţiune demarată la mai bine de două luni de la comiterea de către acesta a presupusei lipsiri de libertate în mod ilegal a celor trei hoţi care i-au furat Mercedesul. Straniu este faptul că Gigi Becali a recunoscut a doua zi, la un post de televiziune, că i-a reţinut pe cei trei hoţi, împotriva cărora a renunţat să depună plângere penală pentru că i-ar fi fost milă de ei, relatează Cotidianul

Lovitură de imagine. Gigi Becali și bodyguarzii săi, reținuți în forță de procurori

Finanțatorul Stelei, George Becali, a fost reținut ieri, după o descindere în forță a polițiștilor și procurorilor, însoțiți de efective impresionante de „mascați”, la vila sa din Pipera. Omul de afaceri a fost reținut alături de trei dintre bodyguarzii sai, între care și Cătălin Zmarandescu. Ei sunt acuzați de instigare, respectiv. sechestrare de persoane în scandalul furtului mașinii latifundiarului de la sfârsitul lunii ianuarie. De menționat este faptul că, alături de cei patru, au mai fost audiați și presupușii autori ai furtului. Reținerea s-a făcut fără ca la dosarul cauzei să existe vreo plângere prealabilă, poliția autosesizându-se. Deși Becali avea deja un apărător ales, el a dat declarație în prezența unui avocat din oficiu, anchetatorii refuzându-i dreptul la un avocat ales la momentul în care a fost audiat, precizează Gardianul

Mărirea şi decăderea lui Gigi Becali

Evenimentul Zilei face în ediția de astăzi o radiografie a unui personaj plecat de la periferie şi ajuns în centru. Gigi Becali s-a căţărat pe umerii vremurilor până în postura de „salvator al neamului”. Gigi Becali, personajul dus ieri cu mascaţii la poliţie, este emblematic pentru stadiul în care a fost adusă societatea românească de azi. Un parvenit incult şi snob, pe vremuri la limita legilor care pedepseau parazitismul, s-a căţărat pe umerii vremurilor până în postura de salvator al neamului. Haosul din ţară, prăbuşirea sistemului de valori, disoluţia autorităţii în stat au permis unor indivizi de la periferia societăţii să năvălească în centru. 

Geoană, forţat de baroni să-şi anunţe candidatura la preşedinţie

PSD şi-a ales candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Preşedintele social-democrat, Mircea Geoană, a fost votat în unanimitate de liderii partidului, reuniţi în cadrul Comitetului Executiv, după ce mai mulţi şefi din teritoriu l-au rugat să-şi anunţe mai repede candidatura pentru Cotroceni. „Suntem singurul partid care nu are încă desemnat candidatul la prezidenţiale. Ce mai aşteptăm? Haideţi să venim cu un anunţ oficial”, au cerut, potrivit unor surse din PSD, preşedinţii organizaţiilor Dâmboviţa, Buzău, Cluj, Vrancea. De altfel, liderul de la Dâmboviţa, Ion Stan, a şi făcut propunerea de a-l vota pe Mircea Geoană, argumentând că este nevoie ca partidul să meargă în campania pentru europarlamentare şi cu propunerea pentru Cotroceni, scrie Gândul

Primele de Paști ale bugetarilor bat criza

Mii de angajați ai instituțiilor publice primesc și anul acesta prime de Paști, în pofida crizei financiare, anunță România Liberă. La consiliile județene, bonusurile ajung și la 1.200 de lei pentru fiecare salariat. Astfel, cei aproximativ 100 de angajați ai Consiliului Județean Neamț vor beneficia de o primă de Paști constând în tichete-cadou în valoare de 1.200 de lei fiecare, potrivit contractului colectiv de muncă pe care îl au la nivel de instituție. La Iași, cel mai bine plasați în lupta pentru prime par a fi cei 770 de angajați ai primăriei municipiului, care vor primi un bonus de 700 de lei fiecare. 

Boc ne-a dat dreptate

Premierul Emil Boc i-a comunicat președintelui ANRE, Petru Lificiu, că nu este corect ca prețul la gaze să fie menținut la același nivel, în condițiile în care cotațiile externe au scăzut. „Am avut inițiativa invitației președintelui Petru Lificiu la Guvern pentru a ne prezenta modalitatea în care Agenția analizează posibilitatea evaluării prețului gazului“, a spus Emil Boc. a adăugat că Guvernul a vrut să afle „modalitățile pe care Agenția le are în vedere, ținând cont și de evoluția prețului extern al gazului și de impactul pe care un asemenea preț ar trebui să-l aibă în economia românească“. Boc a declarat că, astăzi, va organiza o reuniune a unui comitet special „care va lua deciziile pe care le consideră de cuviință“. decizie corectă este ieftinirea gazelor, consideră Ziua

Învăţământul românesc, încremenit în anii ’90

Formarea profesorilor nu se face calitativ, iar evaluarea elevilor are loc abia la finalul învăţământului obligatoriu, când se constată doar rezultate foarte slabe, fără posibilitatea de rezolvare a deficienţelor copiilor. Acestea sunt doar două dintre concluziile conferinţei „Calitatea educaţiei din perspectivele beneficiarilor", desfăşurată ieri la Colegiul Naţional „Gh. Lazăr" din Bucureşti. Prezent la eveniment, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost de părere că Agenţia care evaluează calitatea din învăţământul preuniversitar - ARACIP - „a intrat pe un făgaş, oarecum, încărcat de formalism", mulţi dascăli reproşând sistemul birocratic al acestei instituţii. Potrivit ministrului de resort, în sistemul de învăţământ este nevoie de ajustări permanente, iar bunele practici din şcolile bune ar trebui extinse în sistem. Pe de altă parte, analiza realizată de ARACIP arată că sistemul de educaţie se confruntă cu aceleaşi probleme pe care le avea şi în anii '90, subliniază Jurnalul Național.  

Firmele străine au câștigat peste 1,8 miliarde de euro din contracte cu statul

Un număr de 50 de companii străine au câștigat anul trecut, fiecare, contracte cu o valoare de minimum un milion de euro de la companii sau autorități ale statului, prin sistemul electronic de achiziții publice și licitații offline derulate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, potrivit datelor centralizate de Business Standard. Valoarea contractelor semnate în 2008 de cele 50 de firme străine se ridica la 1,866 miliarde de euro. Companiile din sectorul infrastructurii rutiere, precum Astaldi (Italia), Colas (Franța) sau FCC Construccion (Spania), domină autoritar clasamentul companiilor străine fruntașe în afacerile derulate cu statul, câștigând comenzi noi în valoare de 223 milioane de euro, 207 milioane de euro, respectiv 197,5 milioane de euro.

Eugen Hriscu: Consumul de cocaină va exploda în zece ani

Medicul psihiatru Eugen Hriscu, specialist în tratarea toxicomanilor, explică, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, că dependenţa de cocaină se vindecă foarte greu, persoanele afectate creând probleme sociale grave. Puţini ştiu că, potrivit statisticilor oficiale – care nu reflectă întotdeauna realitatea – 300.000 de români au consumat cel puţin o dată droguri. Lor li se adaugă persoanele care folosesc tranchilizante – aproximativ un milion. Eugen Hriscu avertizează că, dacă în prezent cel mai consumat drog în România este canabisul, în zece ani s-ar putea impune cocaina în topul preferinţelor. Efectul? Va creşte alarmant infracţionalitatea şi se vor răspândi boli precum SIDA şi hepatita C. 

Scandal în familia lui Irinel. Monica nu se mai iubește cu sora Ramona

Surorile Gabor recunosc că relaţia dintre ele s-a răcit. Cele mai mediatizate surori din România au început să se împungă mai ceva ca două duşmance. Dacă, până mai ieri, Moni poza în ruda filantropică, acum, se pare că notorietatea Ramonei a început să o deranjeze. Click! prezintă astăzi clinciurile dintre cele două provinciale care au cucerit Capitala. 

"Am fost mândri de ea"

Regretata actriţă Marga Barbu - care s-a stins din viaţă marţi seară, la Spitalul Floreasca din Bucureşti - s-a născut şi a copilărit în localitatea maramureşeană Ocna Şugatag. Oamenii din Ocna Şugatag au primit cu tristeţe vestea că Marga Barbu s-a stins. Deşi mulţi nu au cunoscut-o personal, localnicii s-au mândrit întotdeauna că au fost consăteni cu frumoasa actriţă, mai ales că familia ei a fost una influentă în zonă şi, spun sătenii, a făcut mult bine comunităţii, relatează Libertatea.

„Ori te măriți cu mine, ori o rupem definitiv”

Brad Pitt a ajuns la capătul răbdării. Actorul i-a dat ultimatum partenerei lui de viață, Angelina Jolie, căreia îi cere să decidă urgent ce vrea să facă cu relația lor. „Ori te măriți cu mine, ori o rupem definitiv", i-ar fi spus Brad iubitei sale, potrivit unei surse apropiată celor doi. Se pare că actorul a pus piciorul în prag pentru că este cu nervii la pământ. Pe când Angelina filmează de zor sau este ocupată cu diverse activități umanitare, Pitt stă acasă cu cei șase copii, ca și cum ar fi tată singur. Gurile rele spun chiar că Brad este atât de stresat de situație că nu mai are chef nici să facă sex cu fermecătoarea lui iubită. Ba chiar a amenințat-o pe Jolie că nu mai vrea să o lase gravidă și să mai facă vreun copil cu ea dacă nu-și oficializează relația, scrie Cancan.

Mai multe articole despre:
presă realitatea.net sinteza presei