MENIU

A. Severin: Cererea sistării fondurilor europene pentru România are loc în contextul campaniei electorale din Germania

Foto: NewsIn

"România are într-adevăr probleme cu justiţia", a declarat europarlamentarul Adrian Severin, la Realitatea TV. În condiţiile în care şi alte ţări au astfel de probleme, Severin se întreabă: "De ce nu se preocupă Bundestagul şi de alte ţări?".

"Este posibil ca această decizie să aibă loc în contextul campaniei electorale din Germania", a completat Severin.

În opinia europarlamentarului, o comisie a Parlamentului german nu poate să sancţioneze România. Problema poate fi ridicată la nivelul Uniunii Europene prin intermediul Consiliului European.

Afirmaţia a născut controverse şi în rândul liberalilor. Europarlamentarul Renate Weber crede că totul este determinat de raportul care urmează să fie întocmit nu peste mult timp.

"Se profită de această apropiere şi este o coincidenţă cu faptul că şi Germania este în alegeri pentru Parlamentul European. E un discurs şi o decizie nefericită în raport cu şomajul şi criza cu care se confruntă Germania", a spus Weber.

Parlamentul german a aprobat, joi, în unanimitate, o rezoluţie în care deplânge ritmul reformelor în justiţie şi stadiul combaterii corupţiei şi a cerut sistarea fondurilor europene.

Recent, CE a ameninţat România cu îngheţarea banilor europeni, apreciind că Legislativul de la Bucureşti blochează eforturile de urmărire penală a politicienilor corupţi.

Mai multe articole despre:
Germania România drepturile omului Bundestag