MENIU

A. Năstase: Discursul lui Băsescu a fost golănesc. Era evidentă nevoia de o diversiune

Foto: blogspot.com

Aşa cum era de aşteptat, atacurile preşedintelui Traian Băsescu de joi, la adresa liderilor PSD, nu au rămas fără răspunsuri. \"După cinci ani de preşedinţie, în care a avut guvernul pe care şi l-a dorit, Traian Băsescu vine acum, public, şi spune că vinovat sunt eu pentru ceea ce se întâmplă cu justiţia din România\", scrie, pe blogul său, Adrian Năstase.

"După cinci ani de preşedinţie, în care a avut guvernul pe care şi l-a dorit, a numit premierul precum şi toţi miniştrii Justiţiei din acest timp, a avut procurorii pe care i-a vrut, anchetatorii şi judecătorii pe care i-a vrut, şi-a pus şef la DNA şi la Parchet pe cine a vrut, la fel la serviciile secrete, în care a numit miniştrii cei mai importanţi şi în care a dominat tot ce înseamnă zona de putere din România, Traian Băsescu vine acum, public, şi spune că vinovat sunt eu pentru ceea ce se întâmplă cu justiţia din România", comentează, pe blogul său, Adrian Năstase.  

"Traian Băsescu este cel care a încercat, în aceşti ani să fie bărbat", a spus Năstase, în replică la afirmaţia lui Traian Băsescu de joi, când şeful statului a declarat că face "un apel public la bărbatul Năstase să înţeleagă că, atâta timp cât va fugi de obligaţia pe care o avem fiecare să mergem în faţa procurorului, va face un mare rău României".

"Fac un apel la bărbatul Adrian Năstase ca să înţeleagă că, atâta timp cât va fugi, ascunzându-se în faţa Parlamentului de obligaţia pe care o avem fiecare să mergem în faţa procurorului, va face un mare rău României.
A venit momentul ca Adrian Năsase să înţeleagă că deasupra persoanei sale se află interesul naţional.
Am convingerea că Adrian Năstase este curat ca lacrima, dar el nu-şi dă seama că-i curat", spunea, joi, şeful statului.

"În loc să vorbească despre ce se întâmplă în jurul său, (amintesc doar trei ştiri de ieri, joi, n.r.: dorinţa de înfiinţare a comisiei de anchetă în cazul Udrea, urmărirea penală a dnei Ridzi şi anchetarea de către ANI a noului ministru, Placintă), era evidentă nevoia de o diversiune", a acuzat Adrian Năstase.

Totodată, social-democratul afirmă că, "dacă citim atent raportul de ţară, vedem că acolo se acuză imixtiunile puterii în actul de justiţie. În România de azi, Traian Băsescu este puterea, nu eu. Eu sunt în opoziţie. Indiferent de ce crede Băsescu".

"Eu nu mă ascund de justiţie. Am deja un dosar în instanţă. Traian Băsescu, în schimb, se fereşte de procurori, în Dosarul Flota, de ani de zile, ascunzându-se în spatele unei imunităţi absolute. De fapt, ca să spunem lucrurilor pe nume, la ce asistăm? La încercarea unui preşedinte de a acoperi scadalurile din jurul său şi al familiei sale cu ţinte false. Asistăm la un joc, repetat la nesfârşit, de către cel care a ajuns preşedinte al României, în 2004, printr-o imensă fraudă morală şi care, de atunci, face de râs, în permanenţă, România în exterior, generând, în interior, doar haos, răzbunari şi dezbinare", conchide pesedistul pe blogul său.

"În această ţară, tot mai săracă şi mai izolată, Traian Băsescu mai are, de fapt, vreo treaba?", se întreabă, în încheiere, Adrian Năstase.