MENIU

A. Năstase: Demisia lui Dragnea ne arată că echipa guvernamentală nu funcţionează suficient de bine atâta timp cât sunt două jumătăţi de Guvern

A. Năstase: Dragnea a avut sentimentul că toată nemulţumirea din zona colegilor lui se va întoarce împotriva sa.
Foto: NewsIn

Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat, la Realitatea TV, că una dintre raţiunile principale ale demisiei lui Liviu Dragnea a fost aceea că acesta mergea la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a rezolva foarte multe dintre aşteptările colegilor săi din zona administraţiei, pe care le cunoştea foarte bine.

"El a acceptat să meargă la acest minister pentru a găsi rezolvări de principiu sub aspectul descentralizării, dar cu consecinţe în ceea ce priveşte organizarea bugetului, iar apoi sub aspectul resurselor financiare, iar ceea ce a văzut în final, nu neapărat din vina colegilor săi, a fost că resursele nu ajungeau la ceea ce erau aşteptările celor din administraţie", a completat Năstase.

Pe de altă parte, crede preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Dragnea ar fi aflat că unele dintre resurse erau transferate, de exemplu, la Ministerul Dezvoltării Regionale.

"În aceste condiţii, el a avut probabil sentimentul că toată nemulţumirea din zona colegilor lui pe care cu foarte mult orgoliu a încercat să-i reprezinte în zona Guvernului se va întoarce împotriva sa", a precizat Adrian Năstase.

"Această demisie ne arată şi o anumită slăbiciune de negociere a PSD-ului în relaţia cu PD-L, ne arată că echipa guvernamentală nu funcţionează suficient de bine atâta timp cât sunt două jumătăţi de Guvern care nu au reuşit să pună la punct resursele care există pentru punerea la punct a unei strategii guvernamentale", a conchis acesta.

 

 

Mai multe articole despre:
demisie PSD MAI Adrian Năstase Liviu Dragnea