MENIU

A. Năstase: De ce să-i refuzăm şansa de a fi prim-ministru doamnei Udrea, cea pentru care a fost creat un minister?

Foto: gardianul.ro
A. Năstase: Am văzut că toţi cei apropiaţi ai preşedintelui au căpătat funcţii

A fi sau a nu fi Elena Udrea prim-ministru? Zvonul, lansat de social-democratul Mircea Geoană, continuă să nască noi controverse, chiar şi la aproape o săptămână de la apariţie. \"De ce să refuzăm această şansă doamnei Elena Udrea, o persoană care stă la dreapta preşedintelui şi pentru care a fost creat un minister?\", se întreabă, ironic, Adrian Năstase.

Întrebarea a iscat, la rândul său, o întreagă dispută asupra "apropiaţilor" şi apropierilor din sfera politicului.

"Aici se poate aplica proverbul: unul aruncă o piatră în baltă şi 100 de înţelepţi se chinuie să o scoată din apă. Nu există aşa ceva. Nu am discutat aşa ceva. Cred că ar trebui să discutăm lucruri serioase", a spus, la Realitatea TV, Cezar Preda, vicepreşedinte PD-L.

Social-democratul Adrian Năstase are, însă, altă părere... "O persoană care stă la dreapta preşedintelui, ca doamna Udrea, după cum am văzut în campania electorală, o persoană cu două portofolii, pentru care s-a creat un minister, care a fost director de cabinet... Am văzut că toţi cei apropiaţi ai preşedintelui au căpătat funcţii. Monica Macovei a plecat europarlamentar... Şi atunci, în definitiv, de ce să refuzăm această şansă doamnei Elena Udrea? Eu chiar nu vă înţeleg", a spus Adrian Năstase.

Însă replica n-a întârziat să apară... "Toţi apropiaţii dvs. care v-au stat de-a stânga şi de-a dreapta dau, acum, pe la DNA, de ani de zile, explicaţii la ce au făcut. Mă refer la Şerban Mihăilescu, Dumitru Sechelariu...", a spus Cezar Preda.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, săptămâna trecută, în timpul unei vizite în judeţul Botoşani, că scopul preşedintelui Traian Băsescu este menţinerea unor miniştri PD-L în guvernul actual pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale urmând ca, ulterior, s-o numească pe Elena Udrea în funcţia de prim-ministru.

"Adevăratul plan al domnului Băsescu este acela de a păstra aceşti miniştri PD-L specializaţi în luatul de bani, căratul de bani şi fraudarea alegerilor până pe 6 decembrie, iar după 6 decembrie adevăratul plan al lui Băsescu este să o pună pe cea mai apropiată colaboratoare a sa, doamna Elena Udrea, prim-ministru al României. Dar vă spun că acest lucru nu se va întâmpla", spunea Mircea Geoană.