MENIU

750 de lire sterline, în loc de 40 de milioane - daunele pe care Mihaela Popa le-a primit după ce a dat în judecată firma englezească la care a lucrat

Foto: telegraph.co.uk

Românca Mihaela Popa, care a dat în judecată firma englezească la care a lucrat, cerând depăgubiri de 40 de milioane de lire sterline, a primit în urma procesului 750 de lire.

Mihaela Popa vrut să fie despăgubită de firma PricewaterhouseCoopers cu cea mai mare sumă cerută vreodată, pentru discriminare la locul de muncă şi hărţuiri sexuale şi rasiste, scrie Telegraph.

Mihaela Popa a spus că mulţi colegi o iscodeau obsesiv despre viaţa ei sentimentală şi că îşi băteau joc de naţionalitatea sa. "Românii şi nigerienii nu sunt foarte diferiţi", i s-a spus.

"Nu a fost nicio pierdere financiară, a fost vorba despre o simplă rănire a sentimentelor", a hotărât Tribunalul pentru litigii de muncă din Londra, care a precizat că experienţa de la PricewaterhouseCoopers nu a împiedicat-o să-şi găsească o altă slujbă.

PricewaterhouseCoopers îi cere acum româncei să plătească cheltuielile de judecată, care se ridică la mai multe sute de mii de euro.