MENIU

750 de dosare penale au fost deschise în ultimii doi ani pe numele unor avocaţi

Foto: Realitatea TV

Conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, provoacă accidente şi rănesc pietoni. Conform statisticilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, o nouă categorie de şmecheri de România sunt avocaţii.

Cei mai mulţi din cei care ajung în atenţia anchetatorilor din Capitală sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni săvârşite pe drumurile publice şi vătămări din culpă.

Nu este de mirare că dosarele stau cu sutele pe birourile procurorilor, când doar pentru apărători se deschide câte un dosar penal în fiecare zi.

În ultimii doi ani, numai în Bucureşti, peste 750 de anchete au avut ca obiect de cercetare un avocat. Doar 70 s-au lăsat cu urmăriri penale, din care jumătate pentru infracţiuni săvârşite la volan.

Pe locul doi se situează vătămările corporale şi uciderile din culpă, majoritatea cauzate tot în accidente rutiere. Falsurile şi înşelăciunile sunt următoarea categorie de infracţiuni săvârşite de avocaţi. Este vorba de clienţii care dau bani grei pentru a fi apăraţi în procese, la care în cele din urmă, se trezesc tot singuri.

Sau, din contră, situaţii când avocaţii falsifică documente ca să câştige procesele. Anchetatorii recunosc că este greu să depisteze avocaţii infractori, pentru că aceştia cunosc legea şi ştiu să se apere când sunt prinşi.

Anul acesta, un caz grav a zguduit Baroul Bucureşti. Apărătorul fraţilor Nuţu Cămătaru a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei.

Mai multe articole despre:
avocaţi accidente dosare penale