MENIU

50 de generali din armata rusă vor fi concediaţi, după ce nu au reuşit să obţină atestatul

Foto: wikipedia.org

50 de generali şi colonei din armata rusă, care deţin funcţii de generali, vor fi disponibilizaţi, pentru că nu au reuşit să-şi ia atestatul - un examen care, între altele, testează pregătirea fizică, dar şi cunoaşterea regulamentelor şi a armamentului, scrie Komsomolskaia Pravda.

Viceministrul rus al Apărării, Nikolai Pankov, a declarat, potrivit publicaţiei ruse, că atestarea presupune un examen de cunoaştere a regulamentelor, a procedurilor de instrucţie şi a altor documente, precum şi rezolvarea unor probleme practice şi teoretice de gestionare a trupelor armate, folosirea armamentului din dotare ;i pregătirea fizică.

Până în prezent au fost testaţi 249 de ofiţeri din 1.100. Comisia de atestare a decis că doar 66 vor rămâne în funcţiile deţinute. 133 ofiţeri vor fi transferaţi în alte regiuni şi numiţi în alte funcţii. Există un ordin din partea Ministerului, care prevede rotaţia ofiţerilor la fiecare trei ani, scrie Komsomolskaia Pravda. Restul vor fi disponibilizaţi.

Până la sfârşitul anului 2009, 40.000 de militari vor părăsi armata rusă. Această cifră nu diferă multe de indicatorii din anii precedenţi.

Mai multe articole despre:
Rusia armata concediere generali atestat examinare