MENIU

32 de şcoli de şoferi din Bucureşti au fost amendate de Consiliul Concurenţei

Foto: informatiiauto.ro

32 de şcoli de şoferi şi instructori independenţi din Bucureşti au fost amendaţi de Consiliul Concurenţei cu peste 1,5 milioane de lei, pentru că s-au înţeles să majoreze în acelaşi timp tarifele de şcolarizare.

Inspectorii Consiliului Concurenţei spun că patronii şcolilor de şoferi, dar şi instructorii particulari s-au înţeles să majoreze tarifele de la 500 la 800 de lei pentru cei care doreau să-şi ia permisul de conducere.

Cele mai multe şcoli de şoferi au majorat preţurile chiar de la 1 februarie 2008, iar restul în zilele imediat următoare. Consiliul Concurenţei s-a autosesizat şi a făcut o inspecţie inopinată la sediul Patronatului Şcolilor de Şoferi în urma căreia a găsit procesele verbale ale şedinţelor în care se stabilea creşterea taxei de şcolarizare.

În afară de acestea, au mai fost adunate aproape de 200 de probe în timpul anchetei care a durat un an. În afară de amenda de un milion şi jumătate de lei, adică aproximativ 360.000 de euro, şcolile de şoferi vor trebui să raporteze timp de doi ani Consiliului Concurenţei, evoluţia tarifelor practicate.