MENIU

25% dintre angajaţii primăriei Deva vor fi disponibilizaţi

Foto: mpinteractiv.ro

În ultimele luni, slujbele la stat au devenit tot mai nesigure, iar bugetarii resimt efectele crizei economice. După concedierile colective de la primăria Deva, a venit rândul primăriei Hunedoara să facă reduceri de personal: 25% dintre angajaţi începând din luna mai.

Cei 135 de disponibilizaţi nu vor beneficia însă de salarii compensatorii, pentru că acestea nu sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Bugetul primariei Hunedoara în acest an depăşeşte cu puţin o sută de milioane de lei, bani pe care edilii trebuie să-i împartă atât pe salarii cât şi pe lucrări de investiţii în oraş. Conducerea primariei spune că disponibilizările de personal se impuneau, deoarece şi cheltuielile sunt acum mai mari, iar nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor este mult mai mic.

Disponibilizările vor afecta fiecare compartiment şi serviciu al primăriei. Din 540 de salariaţi, 135 vor rămâne fără un loc de muncă începând de luna viitoare. Nominalizările pentru concedierile colective vor fi făcute de şefii de departamente, iar decizia finală va fi luată de conducerea instituţiei. Disponibilizările vor aduce la bugetul local economii de 2,3 milioane de lei pe an.