MENIU

22 de primari vasluieni de la PNL, PRM şi PNDC s-au angajat că-l vor susţine pe Băsescu

Foto: RTV

22 de primari vasluieni, de la mai multe formaţiuni politice - PNL, PRM, PNDC - şi un independent, au semnat vineri un document intitulat "Apel pentru unificarea dreptei româneşti", prin care îşi declară simpatia pentru PD-L şi se angajează să sprijine candidatura la preşedinţie a lui Traian Băsescu.

"Preşedintele Traian Băsescu are forţa necesară pentru a determina formarea celui mai puternic Guvern de centru-dreapta din perioada postdecembristă, care va avea misiunea să scoată România din criză şi să aducă bunăstarea pentru un număr cât mai mare de români. Ne declarăm simpatia pentru PDL, partid în jurul căruia se vor unifica toate foţele de centru dreapta din societatea românească şi, de asemenea, ne declarăm sprijinul nostru pentru câştigarea de către Traian Băsescu a unui nou mandat de preşedinte al României. Sperăm ca tot mai mulţi colegi de-ai noştri să ne urmeze pe calea unificării dreptei româneşti. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", se specifică în documentul semnat de cei 22 de aleşi locali.

Preşedintele PD-L Vaslui, Dragoş Iftimie, a declarat că organizaţia a devenit mai puternică şi "poate intra pe lista priorităţilor Guvernului Boc".

"Cu siguranţă este un plus pentru noi, chiar să dacă am calcula strict matematic. PDL are 11 primari iar cu acest document semnat de 22 de primari,  prin care îşi asumă responsabilitatea de a susţine PDL, se produce o echilibrare a forţelor pe eşicherul politic local. Printre cei 22 de aleşi locali se regăsesc politicieni de la mai multe partide, oameni valoroşi care cred în valorile şi principiile PDL. Aceştia şi-au declarat necondiţionat susţinerea şi simpatia faţă de PDL şi  de Traian Băsescu", a declarat vineri, corespondentului NewsIn, preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dragoş Iftimie.

Preşedintele PRM Vaslui, Corneliu Bichineţ, susţine că nu ştie nimic despre acţiunea celor patru primari care şi-au declarat sprijinul pentru PD-L.  Preşedintele interimar al PNL Vaslui, senatorul Cristian David a refuzat să comenteze acţiunea primariulor PNL, dar a precizat că aceştia nu vor fi excluşi din partid.

Din cei 22 de primari care au semnat documentul "Apel pentru unificarea dreptei româneşti", 16 sunt de la PNL:  comuna Ibăneşti -Benonea Pletea, Todireşti - Neculai Istrate,  Şuletea - Petre Guzganu,  Iveşti - Nistor Dumitrache, Pogana - Ioan Vezeteu, Bogdăniţa - Florinel Bleoju, Blăgeşti - Rică  Carp, Iana - Melu Mocanu, Bogdăneşti - Ion Dorobanţu, Cozmeşti - Vasile Aporcăriţei, Vultureşti - Adrian Anton, Băceşti-Horaţiu Cărăuşu, Bogdana -Vasilică Barbu, Rafaila-Constantin Fânariu, Pochidia-Marius Ciocan, Deleni- Vasile Zamfir. 

Alături de aceştia, documentul a fost semnat  şi de patru primari PRM: Vasile Anton - Munteni de Sus, Adrian Pantea - Boţeşti, Gelu Pecheanu-Drînceni şi Constantin Braşoveanu -Bălteni, la care se adaugă independentul Grigore Lefter-Oşeşti şi Costel Moraru - Puieşti de la PNDC.

Mai multe articole despre:
Vaslui candidat Traian Băsescu primari susţinere