MENIU

21 de români care s-au întors din Mexic nu prezintă simptomele gripei porcine

Foto: cnbc.com

21 de români, medici de profesie, care s-au întors din oraşul mexican Acapulco nu prezintă niciun simptom specific noii gripe cu tulplină mutantă, au precizat, pentru NewsIn, surse din Ministerul Sănătăţii.

"Întâmplător, persoanele respective sunt medici şi se ştia în comitetul Ministerului Sănătăţii despre venirea lor în ţară. Medicii sunt în Mexic de o săptămână şi au participat în Acapulco la un congres. La această oră, niciunul dintre ei nu prezintă niciun simptom de infecţie cu noul virus", au spus sursele citate.

Cei 21 de români aflaţi de câteva zile în Mexic s-au supus verificărilor în România, dar nu există un risc de infectare cu virusul gripei porcine întrucât şi-au luat toate măsurile de siguranţă, au asigurat reprezentanţii agenţiei care a organizat excursia.

"Avem un grup de 20 de turişti plus însoţitorul din partea agenţiei de turism care pleacă la această oră (18.00 - n.r.) din Acapulco", au declarat pentru NewsIn responsabilii agenţiei, precizând că turiştii au avut parte de un program turistic normal, pe care nu şi l-au scurtat. De asemenea, reprezentanţii agenţiei au asigurat că turiştii au avut un singur tur de jumătate de zi în Mexico City şi că în rest au vizitat alte obiective.