MENIU

21.000 de olandezi au înotat joi în apele Mării Nordului

Foto: Realitatea TV
21.000 de olandezi au sărbătorit prima zi din anul nou cu o baie rece.

Pentru unii, înotul în mare nu este doar o distracţie estivală. 21.000 de olandezi au sărbătorit prima zi din anul nou cu o baie rece. Şi pe alte meridiane, oamenii s-au trezit înviorat înotând în ape îngheţate.

21.000 de participanţi, un număr record pentru o tradiţie care seamănă mai mult a tortură. Olandezii nu s-au sfiit să se aventureze în apele îngheţate ale Mării Nordului la minus 4 grade Celsius.

Purtând doar costumul de baie şi, eventual, o căciulă ca să nu le îngheţe urechile, olandezii s-au stropit cu apă, au înotat şi apoi au tremurat de frig. Dar toţi s-au distrat pe cinste, mândri că au sărbătorit intrarea în 2009 cum puţini se încumetă.

Puţini, dar hotărâţi! Un grup de americani din Chicago a sfidat sloiurile de gheaţă de pe Lacul Michigan şi au înotat, ce-i drept, preţ de câteva secunde.

La Roma în schimb, spectatori cu sutele, şi numai patru curajoşi care s-au aruncat în apele reci ale Tibrului. Unul dintre ei, poreclit Tarzan, este o adevărată vedetă locală, iar săritura de joi, a fost a 21-a. Pe numele adevărat Maurizio Pampulli, italianul de 56 de ani lucrează ca salvamar şi a dedicat plonjonul victimelor inundaţiilor care au afectat Italia în luna decembrie.

Mai multe articole despre:
Olanda italieni Chicago Tibru