MENIU

2.947 de români şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere petrecute în 2008

Foto: NewsIn

Anul care s-a încheiat a fost unul negru în statisticile poliţiştilor rutieri. Circa 3.000 de români mor în fiecare an în accidente rutiere. Efectul este dezastruos, cauzele multiple: neadaptarea vitezei, traversarea neregulamentară, neatenţia la volan. Numărul de accidente rutiere produse în 2008 a crescut cu 23% faţă de 2007.

10.291 alte accidente rutiere întregesc statistica neagră a accidentelor produse în 2008 pe şoselele României. Aproape 3.000 de morţi şi peste 9.000 de răniţi.

Pe harta rutieră a Bucureştiului există aşa-zisele "puncte negre" în care zeci de oameni şi-au pierdut până acum viaţa. Din neatenţie, grabă sau, pur şi simplu neşansă.

Dacă ar fi să păstrăm aceste date în coordonatele reci ale unei statistici europene, România se află printre cele 17 ţări, din 27 ale Uniunii, care nu au reuşit să ţină sub control sau să reducă numărul de morţi în urma accidentelor rutiere. Ţara noastră este la mijlocul clasamentului care arată ritmul de creştere a numărului de decese în accidente de maşină - 6,8% la noi, faţă de 34% în Danemarca - prima din acest top.

Mai multe articole despre:
morţi accident rutier răniţi