MENIU

180 de cazuri noi de gripă porcină au fost înregistrate, în România, în 48 de ore

Foto: dhangout.com

82 de noi îmbolnăviri cu gripă porcină au fost depistate în 24 de ore în România, bilanţul total ajungând la 1.335 de la debutul pandemiei până acum. Cele mai multe cazuri noi au fost confirmate în Bucureşti şi Arad, câte 17 fiecare, potrivit ultimei comunicări a Ministerului Sănătăţii.

Astfel, 12 cazuri de îmbolnăviri au fost depistate în judeţul Suceava, şapte în judeţul Bacău, câte cinci în Braşov, Dolj şi Harghita, patru în Buzău, trei în Vaslui, două noi îmbolnăviri la Cluj şi câte un caz în judeţele Olt, Maramureş, Giurgiu, Ilfov  şi Dâmboviţa.

În urma confirmării cazurilor de gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice realizate s-a luat decizia suspendării pentru şapte zile a activităţii la Grădiniţa "Men\'s Sana in Corpore Sano" din Bucureşti, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Bacău şi Şcoala Generală nr. 1 din Suceava.

Pe 14 noiembrie, Ministerul Sănătăţii confima 98 de cazuri noi de gripă A/H1N1 de vineri până sâmbătă, ceea ce înseamnă că, în ultimele două zile, România a înregistrat 180 de îmbolnăviri.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.