MENIU

16 cetăţeni români nu au fost lăsaţi să ajungă cu trenul la Chişinău

Foto: NewsIn
Trenul Bucureşti- Chişinău a plecat din Gara de Nord aseară la ora 19.57

16 români care se aflau pe 26 martie în trenul Bucureşti - Chişinău au fost opriţi la Vama Ungheni din Republica Moldova. Oamenii au spus că au fost întorşi din drum de vameşii moldoveni fără nicio explicaţie. Românii ajunşi la Poliţia de Frontieră din Iaşi au depus plângere împotriva autorităţilor de la Chişinău.

Trenul Bucureşti- Chişinău a plecat din Gara de Nord  pe 26 martie, la ora 19.57. Totul a decurs normal până la Ungheni, acolo unde vameşii moldoveni le-au cerut cetăţenilor români să coboare din tren.

Incidentul nu este unul izolat. În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră de la vama Leuşeni au întors din drum două delegaţii ale consiliilor judeţene din Iaşi şi Vaslui, care trebuia să participe la cvorumul preşedinţilor de raioane din Republica Moldova.

Cei 12 oficiali au fost percheziţionaţi, li s-au cerut actele şi au fost ţinuţi în vamă mai bine de o oră. Apoi li s-a comunicat că nu pot intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul Cristian Diaconescua  cerut deja explicaţii autorităţilor din Republica Moldova cu privire la incident. Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
tren vamă Chişinău poliţişti de frontieră