MENIU

150 de gospodării au rămas izolate după ce drumul de acces în comuna Vlădeşti a fost rupt de o alunecare de teren

Foto: Realitatea Tv

Peste 150 de gospodării vâlcene au rămas izolate după ce singurul drum de acces în comuna Vlădeşti a fost rupt de o alunecare de teren. Drumul făcea legătura între centrul comunei şi satele mărginaşe, care au o populaţie de peste 400 de locuitori. Pentru că nu există rută ocolitoare, oamenii din cele două sate sunt nevoiţi să meargă pe jos chiar şi şase kilometri.

Probleme cu drumul de acces între centrul comunei vâlcene Vlădeşti şi satele mărginaşe sunt de multă vreme.

Oamenii îşi fac cu greu aprovizionarea. Ei îşi aduc alimentele şi lemnele cu maşina până la porţiunea ruptă din drum, după care le cară cu braţele. Şi transportul elevilor este dificil. Primăria foloseşte două microbuze.

Autorităţile locale nu au încă o soluţie pentru această situaţie. "Pentru ruta ocolitoare am stabilit doar traseul. Bani nu avem. Este posibil ca localnicii din satele din amonte să rămână izolaţi mai mult timp dacă nu vom obţine fonduri în primul rând pentru ruta ocolitoare", a precizat Adrian Cosac, viceprimar Vlădeşti.

Aluncarea de teren a început în 2005 şi este menţinută activă din cauza unor izvoare de suprafaţă. Autorităţile spun că zeci de case sunt în pericol. Pentru reabilitarea drumului şi stoparea alunecării de teren de la Vlădeşti este nevoie de peste cinci milioane de lei.

Mai multe articole despre:
Vâlcea drum gospodării alunecare de teren surpare