MENIU

144 de persoane au fost audiate în legătură cu furtul armelor de la Ciorogârla, spune Kovesi

Foto: RTV
Kovesi: Cercetările în cazul Ciorogârla continuă, nu se exclude nicio ipoteză

Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat miercuri la Consiliul Superior al Magistraturii, că 144 de persoane au fost audiate în legătură cu furtul armelor de la depozitul de la Ciorogârla şi că există un cerc de suspecţi în acest caz.

Kovesi a declarat că implicarea sa în coordonarea grupului de lucru care se ocupă de ancheta privind dispariţia armelor de la Ciorogârla este doar administrativă. În acest grup de lucru sunt nouă procurori militari sprijiniţi de SRI.

Procurorul general a spus că există un cerc de suspecţi, fiind audiate, până acum, 144 de persoane. Kovesi a afirmat că sunt verificate toate ipotezele de lucru, prioritatea fiind identificarea autorilor şi verificarea armelor. "Până în acest moment, nu s-a problema declinării cauzei la procurorii civili", a precizat procurorul general.

Reamintim că sigiliul unui depozit din Unitatea tehnică militară din Ciorogârla, judeţul Ilfov, a fost găsit rupt, pe 28 ianuarie, conform unor surse din Ministerul Apărării Naţionale.

Cel puţin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparţine Aviaţiei, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse militare. 17 persoane au fost demise, vineri, de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, printre care şi şeful Statului major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, din cauza  incidentului de la Unitatea militară din Ciorogârla.