MENIU

13 persoane şi-au pierdut viaţa după coliziunea dintre un tren şi un microbuz. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Hădărău: În tren se aflau 15 persoane, dar nu au fost rănite
Ciuhodaru: Trei persoane au fost rănite, dintre care unul e în stare critică
FOTO: Bogdan
Cei mai mulţi pasageri au fost prinşi între fiarele contorsionate ale microbuzului, susţine unul dintre călătorii aflaţi în tren
Imagini necenzurate de la accidentul din Scânteia. Sursa: ziaruldeiasi.ro
Imagini needitate de la locul incidentului
Rudele victimelor spun că şoferul este vinovat de accident

Un tren s-a ciocnit de un microbuz în judeţul Iaşi în apropiere de comuna Scânteia. 13 persoane au decedat.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, iar la faţa locului s-au deplasat zece echipaje ale SMURD, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, o maşină de descarcerare şi o maşină de pompieri, fiind raportate la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe şi alte victime ale accidentului.

Medicul coordonator SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, a declarat că au fost înregistrate 13 decese în urma accidentului de la Scânteia, iar trei persoane sunt în stare gravă. Una dintre victime este un copil de 10 ani. 

Conductorul locomotivei a declarat că şoferul microbuzului era cu capul întors, în momentul impactului, potrivit bzi.ro

''Am identificat de la început 10 persoane decedate. Am efectuat manevre de resuscitare asupra uneia dintre victimele rănite însă după o oră am fost nevoiţi să declarăm decesul. Toate persoanele care se aflau în microbuz sunt în stare foarte gravă, au necesitat intubaţie, respiraţie mecanică'', a precizat medicul Diana Cimpoieşu.

Călătorii din tren povestesc că majoritatea victimelor au rămas prinse între fiarele contorsionate ale microbuzului.

''Prima impresie a fost că a deraiat trenul. Am ieşit la geam şi am văzut o maşină. Era făcută praf. Cele mai multe victime au rămas prinse în microbuz. Cei prezenţi în gară spun că în jur de cinci persoane fuseseră aruncate din maşină'', a povestit Viorica Dindea, pasager al trenului implicat în accident.

 

''La ora 14.10 am fost informat de mecanicul de locomotivă că a lovit un microbuz cu călători în dreptul unui pasaj de cale ferată. Microbuzul a  fost târât pe o distanţă de 200 de metri. Câţiva călători au fost aruncaţi din microbuz din cauza impactului, iar alţii au rămas încarceraţi. Trenul avea o viteză de 80 km/oră'', a declarat Florin Hădărău, director Regiotrans, compania care deţinea trenul implicat în accident.

Microbuzul care a intrat în coliziune cu trenul Iaşi - Braşov circula pe ruta municipiul Iaşi - Scânteia.

"Accidentul s-a petrecut într-o intersecţie dintre calea ferată şi şosea, trenul a lovit în plin microbuzul. Nicio persoană din tren nu a fost rănită, însă cel puţin zece pasageri ai microbuzului au decedat. Intersecţia este semnalizată cu semnale acustice", a declarat comandantul ISU Iaşi, Ştefan Lazăr.

Din informaţiile preliminare ale poliţiştilor, şoferul microbuzului nu a respectat semnalele acustice de la trecerea peste calea ferată. Acesta a fost rănit și transportat la spital.

În microbuz erau 16 persoane care se deplasau către comuna Scânteia.

ave save