MENIU

13 medici de la Spitalul TBC Baia Mare şi-au depus demisiile

Foto: RTV

Cei 13 medici protestatari de la Spitalul de Pneomoftiziologie (TBC) Baia Mare şi-au depus demisiile la registratura unităţii medicale.

Medicii demisionari îşi prezentaseră demisiile, în 4 iunie, prefectului, anunţând atunci că vor continua demersurile dacă nu se va găsi o soluţie pentru înlocuirea din funcţie a actualului manager, Gheorghe Bota, pe care îl acuză de un comportament dictatorial. Autorităţile maramureşene trebuie să găsească o soluţie în termen de maxim 15 zile, pentru ieşirea din criză la Spitalul TBC. Fie va fi înlocuit din funcţie actualul manager al Spitalului TBC, fie trebuie să se găsească alţi medici, având în vedere că unitatea spitalicească rămâne fără personal de specialitate.

Medicii protestatari au declarat, încă din 4 iunie, că nu doresc decât ca în unitatea spitalicească să fie reinstaurată o atmosferă de linişte pentru ca medicii să îşi poată continua activitatea. "Noi, medicii din spitalul de Pneumoftiziologie, nu dorim să destabilizăm activitatea medicală din specialitatea noastră din judeţ, având interesul comun pentru  asigurarea în continuare de servicii medicale de calitate şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din judeţul Maramureş. Considerăm însă că acest deziderat este posibil doar restabilind o atmosferă de normalitate propice unei activităţi profesionale la un nivel cât mai inalt", au precizat într-un memoriu din 4 iunie, medicii demisionari.
Mai multe articole despre:
spital demisie Baia Mare medic